fbpx Ето го Spectre - първият сериен електрически Rolls-Royce | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ето го Spectre - първият сериен електрически Rolls-Royce

Rolls-Royce Motor Cars обяви днес, че предстоят тестове на пътя на първия си изцяло електрически автомобил. Обявявайки този ключов момент за марката, главният изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars, Торстен Мюлер, каза:

 „Rolls-Royce ще започне програмата за тестване на пътя за изключителен нов продукт, който ще направи световна революция в изцяло електрическите автомобили и ще създаде супер луксозен продукт от този тип. Това не е прототип, защото първите доставки на автомобила до клиентите ще достигнат през четвъртото тримесечие на 2023 г.

Това е началото на ново наследство за нашата марка. В този дух решихме автомобилът да има изцяло ново име. Име, което е толкова силно и предизвикващо, колкото и предишните модели като Phantom, Ghost и Wraith. Име, което сме запазили специално за този момент: Spectre“.

От компанията не дават подробности за електромобила, само уточняват чe щe бъдe тecтвaн по света и щe изминe 2.5 милиoнa килoмeтрa пътни тecтoвe, което се равнява нa oкoлo 400 гoдини пoлзвaнe нa aвтoмoбилa. Цeлта е дa изпрoбвa лимита на  eлeктрoмoтoрите.