fbpx Клет България придобива образователния бизнес на издателство „Изкуства” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Клет България придобива образователния бизнес на издателство „Изкуства”

Клет България ООД придобива обособена част от дейността по създаване и търговия с познавателни книжки, учебници и учебни помагала на издателство „Изкуства” ЕООД. Сделката бе финализирана на 10 януари и включва прехвърлянето на част от екипа на издателството към структурата на Клет и правата върху хартиените и електронните издания с утвърдената марка „Изкуства”.

По този начин образователният лидер разширява възможностите, които предлага на българските учители, деца и ученици, като вече им предоставя избор между материали с марките „Анубис“, „Булвест 2000“, „Klett“, „PONS”,”Difusion”, ”Cambridge”, “Oxford” и „Изкуства“.

„Тази сделка ни даде възможност да осигурим на българските учители и ученици още по-богата гама от образователни ресурси, като ги допълним с хартиените и електронни издания на издателство „Изкуства“. Вярваме че синергията на нашите марки ще ни позволи да отговорим още по-добре на очакванията на учителите. Ще продължим да развиваме марката „Изкуства“, както направихме с „Анубис“ и „Булвест 2000“, тъй като вярваме в стойността и значението ѝ“, коментира Владимир Колев, управител на Клет България.

Първото практическо предимство, от което веднага ще могат да се възползват учителите от всички детски градини и подготвителни групи, е безплатния достъп до интерактивния софтуер към електронните познавателни книжки с марката „Изкуства“.

Това е поредната стъпка на Клет България в посока разширяване портфолиото продукти за българския пазар. Издателството придоби обичаните от милиони българи брандове „Анубис” и „Булвест 2000” през 2018 г.

Клет България развива най-модерната дигитална платформа iZZI, с която гарантира на учители, ученици и родители достъп до над 50 000 образователни ресурса. Съдържанието в платформата включва учебници, видео анимации, изображения, интерактивни задачи и много други възможности за онлайн обучение. През 2020 г. в отговор на пандемичната ситуация Клет България отвори достъпа до платформата си и го задържа безплатен за цели 16 месеца.