fbpx Кои са най-добрите стартъп компаниии и личности в България? Гласуването е отворено | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Кои са най-добрите стартъп компаниии и личности в България? Гласуването е отворено

42 са българските компании и личности, които ще се съревновават на регионалния финал на Централноевропейските стартъп награди през декември. Central European Startup Awards се организира именно с тази цел - да разпознае и награди отличниците в 10 категории в България и още дванадесет държави в съседство. У нас инициативата се организира за пета поредна година, а зад нея застават Българската стартъп асоциация - BESCO.

В сравнение с миналата година, състезанието през 2020 привлича още повече участници - над 740 уникални номинации на местно ниво. Различното тази година е, че всички финалисти в 10-те категории се класират директно за участие в регионалния кръг на състезанието. BESCO организира и национален кръг, за да награди най-добрите компании и личности от стартъп екосистемата и да им даде заслуженото признание за усилената работа през 2020г. Изборът на победители на национални ниво цели да ангажира стартъп общността в разпознаването на най-отличилите се компании, личности, споделени работни пространства, акселераторски програми и инвестиционни фондове.

Форматът включва няколко етапа, като в момента тече гласуване от страна на почетно жури в състав: Павлина Димитрова, директор на Bulgaria Innovation Hub в Силициевата долина, Леона Асланова, основател на Innovation Starter, Александър Дурчев, изпълнителен директор на All Channels Communication Group, Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro, Владимир Данаилов, изпълнителен директор на Фонд мениджър на финансовите инструменти в България, Момчил Василев,
изпълнителен директор на Ендевър България, Жанет Тодорова, ко-директор на Founder Institute Sofia и Тодор Гигилев, изпълнителен директор на Dreamix.

Решаващият глас обаче може да се окаже този на публиката - всеки може да гласува за своя фаворит във всяка от 10те категории. А те са следните: (1) Стартъп на годината, (2) Най-доброто споделено работно пространство в страната, (3) Най-добър акселератор/ инкубатор, (4) Компанията с най-голямо социално въздействие, (5) Основател на годината, (6) Инвеститор на годината, (7) Най-добра стартираща компания с до 2-годишна история, (8) Най-добър финтех стартъп, (9) Герой на екосистемата (10) Най-добро решение за работа във виртуална среда.

Гласуването е отворено до 15-ти ноември на този линк: https://bit.ly/2HNy2qF

Победителите за България ще бъдат обявени, по време на онлайн събитие, което ще бъде предавано на живо във фейсбук страницата на BESCO - The Bulgarian Startup Association, на 27-ми ноември, след което ще продължат в надпреварата на регионално ниво срещу финалистите от Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария, Литва, Латвия и Естония. Събитието за обявяване на регионалните победители ще се случи на 10 декември, на страницата на CESAwards във фейсбук. Финалният етап на състезанието е глобалния финал Global Startup Awards, в който ще се включат регионалните победители от всички 10 региона в Европа, Азия и Африка.