fbpx Конференция за ИТ сигурността събира специалисти в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Конференция за ИТ сигурността събира специалисти в София

Конференция за ИТ сигурността събира специалисти в София

Въздействието на технологиите от Третата платформа върху ИТ сигурността е водещата тема на конференция, която IDC организира на 26 март в столичния хотел Хилтън.

„Третата платформа (мобилни приложения, облачни услуги, големи обеми от данни и бизнес през социалните мрежи) е едновременно средство за иновативни решения и източник на нови рискове“, твърди Нели Вачева, управител IDC България. „Подходът към проблемите с ИТ сигурността през годините е бил относително еднообразен. Винаги казусът е свързван с появата на заплаха и откриване на подходящия продукт, който да я неутрализира. Но Третата платформа променя концепцията за сигурност – как тя се осигурява, разгръща и прилага”, коментира Чарлз Колоджи, вицепрезидент „Анализи в сферата на ИТ сигурността” в IDC.

IDC IT Security Roadshow 2015 ще разгледа глобални и регионални тенденции в развитието на информационната сигурност. Анализатори от IDC, експерти от индустрията и държавния сектор ще представят реални примери и най-добри практики в сферата на управление на ИТ сигурността на инфраструктурата, сигурност и мобилност, ефект от регулаторната защита на данни, тестови атаки за отказ на услуга, подходи при внедряване на ISO/IEC 27001:2013, сигурност при софтуерно-дефинирани мрежи и др.

За баланса между ИТ сигурност и технологична трансформация на бизнеса ще говори Нели Вачева, управител на IDC България. Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще представи националната стратегия за електронна идентичност. ИТ бизнесът ще бъде представен на конференцията от компании като Check Point, Fortinet, Microsoft, и др.

Конференцията IDC IT Security Roadshow 2015 е отворена за фирми, доставчици на ИТ услуги (срещу заплащане от 80 евро) и крайни потребители (безплатно), след предварителна регистрация на http://idc-cema.com/SecSofia/bul.