fbpx Конкурс ще отличи иноваторите в бизнеса със занаятчийски храни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Конкурс ще отличи иноваторите в бизнеса със занаятчийски храни

 

С обща инициатива и учредяване на годишни награди Фондация LocalFood.bg, Slow Food в България, Националното Сдружение на Малките Семейни Ферми и Преработватели (НСМСФП) и Българска Асоциация Биопродукти ще отличат най-добрите идеи за микро бизнес в земеделието и храните, стартирали дейност през 2016 год. Целта на годишните награди е да подкрепят създаването и развитието на нови стартиращи микропредприятия, както и да насърчат сдружаването между производителите, мисия обединяваща усилията и на четирите организации в сектора.
Конкурсът се базира на първо по рода си проучване в България, което анализира стратегиите и тактиките на „новите малки” при навлизането им на пазара. Резултатите от анкетата ще покажат как те печелят доверието на потребителите, заставайки със своите лица до продуктите си и как успяват да се преборят с административните трудности и да изпълнят изискванията на регулациите в сектора.

Историите на отличените нови предприятия ще бъдат разказани в медии с национално покритие. Идеята е с тяхна помощ и с анализ на конкурса да се помогне за изграждането на по-ефективно и устойчиво развитие в производството на занаятчийски храни и на микро предприемачеството.

 

В надпреварата могат да се включат ферми, пекарни, занаятчийски ателиета, къщи за гости и други микро бизнеси в земеделието и храните. Те трябва да са регистрирали началото на своята дейност в периода от 01.01.2016 до 28.02.2017 и да имат не повече от 5 души персонал. Няма ограничение за типа произвеждани продукти. В конкурса могат да участват както производители на първична продукция, така и преработватели и собственици на  обекти за продажба.
Кандидатури се подават до 30 април 2017 през страницата http://www.localfood.bg/new-small-businesses

Победителите ще бъдат обявени на 10 май 2017 в сайта LocalFood.bg и Facebook страниците на LocalFood.bg, Slow Food в България и Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели (НСМСФП).