fbpx Кой ще спечели златното WiFi? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кой ще спечели златното WiFi?

Кой ще спечели златното WiFi?

За да отбележи производството на милионното си корпоративно Wi-Fi устройство, компанията за мрежово и комуникационно оборудване Ubiquiti ще ощастливи един своите клиенти. За тази цел компанията е направила продукт с покритие от 24 каратово злато. Най-интересното е, че той вече е пуснат в търговската мрежа и може да бъде закупен от всеки клиент по света на случаен принцип. Не е ясно нито кога ще стане това, нито в коя точка на света ще се окаже късметлията.

Продажбата на 1 милион устройства тип Wi-Fi точка за достъп сама по себе си е впечатляваща поради силната конкуренция в този сегмент. Ubiquiti пуска първия такъв модел в началото на 2011 година. Скоро след това фамилията UniFi се налага като лесна за употреба корпоративна WLAN (Wireless Local Area Network) платформа с иновативен cloud – базиран („облачен“) софтуерен контролер. Още през първата година са продадени над 100 000 бройки в почти всички страни по света. През второто тримесечие на 2012 г. компанията пуска UniFi Pro – високопроизводителен, двудиапазонен модел, който поддържа безжичния стандарт 802.11n. В началото на 2013 г. пък тя представи и първия корпоративен 802.11ac модел в света.

Устройствата от фамилията UniFi се използват в корпоративни офиси, административни учреждения, университетски сгради и кампуси, фестивали и концерти, както и за други прояви на открито. Преди месец компанията направи своеобразна революция в Wi-Fi достъпа на открито с новите си безжични модели, оптимизирани за работа при неблагоприятни условия и в наситена със сигнали среда.

Facebook коментари