fbpx Как да направим перфектната ваканционна снимка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как да направим перфектната ваканционна снимка

Около нас непрекъснато се случва нещо интересно, нещо забележително, нещо вълнуващо. Нещо, което ни кара да посегнем към фотоапарата и да уловим мига. 

Затова от Canon поканиха Ники Пандев, да даде своите съвети за това как да снимаме по време на пътувания. Ники е признат фотограф на световно ниво, който е имал честта негова снимка да бъде публикувана в престижното списание NatGeo. Съветите, които той споделя могат да ви вдъхновят за следващото ви пътешествие и да се върнете с по-качествени снимки, които да впечатлят близките ви.

Споделяме с вас травъл хитрините, които Ники използва, когато е на път. За тези съвети той се е вдъхновил от последното си пътуване до Лондон.

Подготви се и набележи най-фотогеничните локации

„Запознай се предварително с мястото, към което си се запътил. Дигиталният свят ни дава възможност да проучим забележителностите в района, да знаем какво ще е времето, откъде и кога изгрява и залязва слънцето. Тази предварителна подготовка ти дава възможност да си на точното място в точния момент и се отплаща с добри кадри“.
Също така Ники Пандев споделя, че винаги когато е в дадена локация не пропуска да се посъветва с местните хора, какво да види и къде да се разходи. Защото както казва той „Местните са неизчерпаем източник на информация, която е недостъпна за туристите, а и всеки би искал да сподели и покаже колко красива е родината му“.
 

Вгледай се в детайлите

„Понякога детайлът е всичко, от което се нуждае съвършената снимка. Тогава в употреба влиза мултифункционалният варио обектив, който ми позволява да се “приближа“ до обекта. Винаги има интересни детайли и композиции, до  които не можем да се доближим - тогава използвам такъв обектив. Когато пътувате опитвайте се да улавяте детайли, които са характерни за мястото, на което сте“.

Търсете форми във формите

„За да уловите емблематични локации по различен начин, търсете необичайна гледна точка. Снимайте популярни места от неочакван ъгъл, за да постигнете впечатляващ ефект.

Експериментирайте! Само така може да направите онзи уникален и открояващ се кадър“.

Ако вече обмисляте следващата дестинация, към която искате да потеглите, можете да видите още няколко съвета за вдъхновение може да откриете ТУК

Приятно пътуване и снимане!