fbpx Козметична програма за красота | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Козметична програма за красота

След като чакахме достатъчно дълго, а скиорите вече се изнервиха, най-накрая снегът положи хубав, бял подпис. В някои краища на България, дори много завъртян... Както и да е – зима е! И в този сезон започват трудни за нашата кожа дни! Студеният и сух въздух, острият вятър, топлината в помещенията, засиленият прием на медикаменти (поради традиционно настинки,грип, и др.), стресът, използването на неправилни козметични средства, включително и подценяването на слънцезащитата, както и цигарите, коктейлите, да прибавим и натрупаната умора през седмицата – всичко това оставя отпечатък, който автоматично се лепва на лицето.

 

За късмет обаче, могат да се вземат мерки, така че отново да изглеждаме здрави и сияещи. Най-важно е да се рехидратира кожата. Следвайте една лесна, двуседмична детокс диета и ще видите веднага резултатите. Не забравяйте, че красотата личи по кожата и затова е важно да я подхранвате, тонизирате и овлажнявате всеки ден. И не проскайте съня и почивката!

Спазвайте тези 7 правила и промяната ще бъде видима за всички!

1. Почиствайте добре кожата, ексфолирайте я два пъти седмично и я овлажнявайте всеки ден. Вече се предлага богата палитра от кремове, които прочистват порите и ускоряват възстановяването на клетките. Аз ви препоръчвам ви продукти от професионална козметика на ERICSON LABORATOIRE, която доказано има отлични резултати.

2. Използвайте слънцезащитен продукт на всеки 4-5 часа, когато сте на слънце. А ако сте на ски – задължително!

3. Включете в диетата си пресни плодове и задушени на пара зеленчуци поне за две седмици.

4. Йогата и дългите разходки, гимнастиката и тренировките за тонус премахват стреса, подобряват кръвообращението, което веднага ще върне блясъка на лицето.

5. Пийте много вода и зеленчукови сокове. Рецептата за детокс фреш от заленчуци е много лесна – цвекло, джинджифил, целина и морков.

6. И не на последно място не забравяйте кремовете за домашна грижа препоръчвам ви съвета с козметик, който след като прегледа кожата ти обстойно, може да ти препоръчва продукт и някакви процедури за почистване,хидратиратация и подхранване на кожата на лицето.

7. След дългите празници за прочистване на черния дроб е нужен пълен дотокс на организма – това е съвет от Пракаш, нашият Йога. Ето и рецептата:

15 дни всяка вечер преди лягане се пие:

- 1 и 2 ден по 1л зехтин

- 3 и 4 ден по 2л зехтин

- 5 и 6 ден по 3л зехтин

- 7 и 8 ден по 4л зехтин

- 9 и 10 ден по 5л зехтин

- 11 и 12 ден по 6л зехтин

- 13,14,15 ден по 7л зехтин

за контакти и консултации - http://terraspa.bg/contacts.html