fbpx Край на производството на Hyundai IONIQ. Какво следва? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Край на производството на Hyundai IONIQ. Какво следва?

Водеща снимка
Да

Край на производството на Hyundai IONIQ. Какво следва?

етикети

През юли 2022 г. производството на оригиналния Hyundai IONIQ ще приключи в завода на компанията в Улсан в Южна Корея. Последният IONIQ, който слезе от производствената линия, ще отбележи края на важна глава в най-новата история на Hyundai. Когато моделът беше пуснат на пазара през 2016 г., той стана първият автомобил в света с три електрифицирани задвижващи агрегата: Hybrid, Plug-in Hybrid и Electric.

Прекратяването на IONIQ в световен мащаб представлява дълго планирано решение от Hyundai да отговори на променящите се потребителски изисквания в автомобилния сектор. IONIQ обаче ще остане истински новатор, който разтърси индустрията и постави пътя към историята на успеха, в която се превърна днес гамата IONIQ EV.

IONIQ е водеща марка за развитието на Hyundai в сегмента на електрическите автомобили. След като продаде 135 692 модела на европейския пазар между края на 2016 г. и декември 2021 г., моделът напълно отговори на бизнес очакванията на компанията. Продажбите на първата серия IONIQ ще продължат най-малко до май 2022 г., в зависимост от наличността на дилъра.

Насочване към автономно шофиране

След успешно участие в тест драйв по улиците на Лас Вегас, Hyundai представи своя модел Autonomous
IONIQ като експонат на Международното автомобилно изложение в Женева през 2017 г.

Autonomous IONIQ беше оборудван с технология LiDAR зад предната си броня, за да запази елегантния дизайн на автомобила. Усъвършенстваните системи за самостоятелно шофиране бяха запазени възможно най-прости поради интегрирането на съществуващи функции от серийния модел, включително обърнат напред радар на системата Smart Cruise Control и камери за поддържане на лентата. Усъвършенстваната технология на Autonomous IONIQ гарантира, че той е създаден за безопасно навигиране в най-предизвикателните ситуации, включително високи нива на пешеходен трафик, стоп светлини и знаци, ремонтни дейности и пътни блокажи.

Наследство, което си струва да бъде продължено

С годините на признания и значими партньорства, IONIQ е пионерска сила в областта на електрифицираната мобилност. Иновациите и напредъкът, постигнат от модела, проправиха пътя за новото поколение Hyundai Electric да надграждат историята на IONIQ за най-висока безопасност, стойност, ефективност и дизайн. Въпреки че няма да има пряк наследник на IONIQ, духът му ще живее чрез марката IONIQ EV на Hyundai.