fbpx Край на производството на Hyundai IONIQ. Какво следва? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Край на производството на Hyundai IONIQ. Какво следва?

етикети

През юли 2022 г. производството на оригиналния Hyundai IONIQ ще приключи в завода на компанията в Улсан в Южна Корея. Последният IONIQ, който слезе от производствената линия, ще отбележи края на важна глава в най-новата история на Hyundai. Когато моделът беше пуснат на пазара през 2016 г., той стана първият автомобил в света с три електрифицирани задвижващи агрегата: Hybrid, Plug-in Hybrid и Electric.

Прекратяването на IONIQ в световен мащаб представлява дълго планирано решение от Hyundai да отговори на променящите се потребителски изисквания в автомобилния сектор. IONIQ обаче ще остане истински новатор, който разтърси индустрията и постави пътя към историята на успеха, в която се превърна днес гамата IONIQ EV.

IONIQ е водеща марка за развитието на Hyundai в сегмента на електрическите автомобили. След като продаде 135 692 модела на европейския пазар между края на 2016 г. и декември 2021 г., моделът напълно отговори на бизнес очакванията на компанията. Продажбите на първата серия IONIQ ще продължат най-малко до май 2022 г., в зависимост от наличността на дилъра.

Насочване към автономно шофиране

След успешно участие в тест драйв по улиците на Лас Вегас, Hyundai представи своя модел Autonomous
IONIQ като експонат на Международното автомобилно изложение в Женева през 2017 г.

Autonomous IONIQ беше оборудван с технология LiDAR зад предната си броня, за да запази елегантния дизайн на автомобила. Усъвършенстваните системи за самостоятелно шофиране бяха запазени възможно най-прости поради интегрирането на съществуващи функции от серийния модел, включително обърнат напред радар на системата Smart Cruise Control и камери за поддържане на лентата. Усъвършенстваната технология на Autonomous IONIQ гарантира, че той е създаден за безопасно навигиране в най-предизвикателните ситуации, включително високи нива на пешеходен трафик, стоп светлини и знаци, ремонтни дейности и пътни блокажи.

Наследство, което си струва да бъде продължено

С годините на признания и значими партньорства, IONIQ е пионерска сила в областта на електрифицираната мобилност. Иновациите и напредъкът, постигнат от модела, проправиха пътя за новото поколение Hyundai Electric да надграждат историята на IONIQ за най-висока безопасност, стойност, ефективност и дизайн. Въпреки че няма да има пряк наследник на IONIQ, духът му ще живее чрез марката IONIQ EV на Hyundai.