fbpx Круизната компания Celestyal закупува нов кораб | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Круизната компания Celestyal закупува нов кораб

Круизната компания Celestyal, която е лидер в пътуванията по гръцките острови и Източното Средиземноморие закупи нов кораб.

Първоначално построен като Ryndam за Holland America Line, а впоследствие плава за P&O Australia, корабът Celestyal Journey с капацитет 1260 гости ще бъде подложен на мащабен ремонт и техническа поддръжка на стойност 20 милиона евро преди да влезе в експлоатация.

„Глобалните събития от последните няколко години спряха временно плановете ни за растеж. Но положителните изгледи за бъдещето на индустрията в комбинация с нарастващото количество резервации за предстоящия сезон ни предоставят възможността да подновим процеса по обновяване на нашия флот с нови плавателни съдове.”, каза Крис Теофилидес, главен изпълнителен директор на Celestyal.

„Освен просторните открити палуби, многобройните барове и заведения за хранене, както и широките обществени зони и каюти, Celestyal Journey предоставя на гостите си и значително увеличение на броя на премиум каютите и каютите с балкони, които продължават да бъдат много търсени при всички наши дестинации. Очакваме с нетърпение да посрещнем кораба във флота на Celestyal!“, добави той.

Celestyal Journey ще изпълни програмата си за капиталови разходи в по-широката зона за ремонт на кораби в Пирея.