fbpx LC WAIKIKI увеличава магазините си в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

LC WAIKIKI увеличава магазините си в България

След 7 години присъствие в България, LC WAIKIKI, международна марка в търговията на дребно с готово облекло и аксесоари за мъже, жени и откри 15-ия си магазин в България и 6-и за столицата. Магазинът се намира в Mega Mall София.

Оперативният директор на дружеството за Централна и Източна Европа Бурч Коркмазлар, съобщи, че LC WAIKIKI е реализирала годишен оборот от 30 млн. евро за 2016 г. в България, като над 300 служители работят в компанията и техният брой се планира да бъде увеличен с още 50 работни места и откриване на още един магазин през 2017 г. За откриването на всеки магазин в България LC WAIKIKI е инвестира по 500 хил.евро.

Брандът, който се ражда във Франция през 1985 г., но след това бива придобит от турски инвеститори, е третият най-голям работодател в Турция с 16% пазарен дял в търговията с облекла на дребно. В глобален мащаб продажбите на компанията за 2016 г. възлизат на 2,9 млрд. долара. „Планираме агресивна експанзия в държави с голямо население, като например Китай,
който държи 10% от пазара на облекла. Ще работим и за постигане на по-висок пазарен дял в Турция, като за 2018 г. предвиждаме магазините ни там да станат 450. Планираме общ оборот за следващата година от 6,7 млрд. долара“, сподели още Бурч Коркмазлар.

Следващата цел на LC WAIKIKI е до края на 2017 г. да отвори свои магазини в Малайзия и Индия и така броят на магазините в чужбина да достигне до 400.

Петгодишния план до 2023 г. чертае да се постигне общ оборот от продажбите над 10 млрд. долара и да притежание на 1000 международни магазина.