fbpx Новото издание на Legion Run ще акцентира на благотворителността | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото издание на Legion Run ще акцентира на благотворителността

етикети

Тазгодишното издание на мащабното бягане с различни препятствия Legion Run, което ще се проведе на 3 и 10 юли при засилени мерки за безопасност и ще постави акцент върху благотворителните инициативи. Популярни обществени личности застават зад 2 детски каузи, а участниците ще имат възможността да тичат и да преодоляват препятствия рамо до рамо с тях.

Социална ангажираност

“Благотворителните билети, които предлагаме струват с 20 лв. над стандартната цена, а ние от Legion Run ще удвоим дарението за избраната от участниците кауза. Така всъщност всеки, който има желание, ще може да дари 40 лв. за решаването на значими обществени проблеми” - посочва Ивайло Матев, главен организатор на проявата. Любопитно е също, че благотворителните билети ще позволят на участниците да тичат рамо до рамо с известни личности, които ще бъдат обявени в следващите седмици.

Засилени мерки за безопасност

Организаторите се предвидили подробен план за осигуряване на безопасност, с който да предпазят участниците от разпространението на зарази. Той е разработен, в сътрудничество с водещи световни организатори на Obstacle Course (OCR) събития, с които е създадена съвместна работна група. Планът има четири варианта и гарантира, че Legion Run ще се проведе при всякакви обстоятелства, дори и при най-тежките възможни мерки (стига да не е забранено излизането навън към конкретния момент).

“Изследванията през последните няколко месеца продължават да показват, че социално - дистанцираното спортуване носи минимален риск от заразяване спрямо други ежедневни дейности, като например пазаруването или храненето навън. С насърчаването на дистанцията, събитийната индустрия доказва, че да бъдем навън и да се движим е по-добре за здравето на всички, отколкото да сме „заседнали” пред  компютъра по цял ден” - допълва Ивайло Матев.

Местата се запълват бързо

От началото на годината над хиляда привърженици на калта и споделените преживявания са заявили своите билети за една от двете дати за провеждане на Legion Run в България. Желаещите непрекъснато се увеличават и стартовите пакети се изчерпват бързо , а в комбинация със закупените през 2020 година билети – свободните места намаляват наистина бързо.