fbpx Новото издание на Legion Run ще акцентира на благотворителността | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото издание на Legion Run ще акцентира на благотворителността

Водеща снимка
Да

Новото издание на Legion Run ще акцентира на благотворителността

етикети

Тазгодишното издание на мащабното бягане с различни препятствия Legion Run, което ще се проведе на 3 и 10 юли при засилени мерки за безопасност и ще постави акцент върху благотворителните инициативи. Популярни обществени личности застават зад 2 детски каузи, а участниците ще имат възможността да тичат и да преодоляват препятствия рамо до рамо с тях.

Социална ангажираност

“Благотворителните билети, които предлагаме струват с 20 лв. над стандартната цена, а ние от Legion Run ще удвоим дарението за избраната от участниците кауза. Така всъщност всеки, който има желание, ще може да дари 40 лв. за решаването на значими обществени проблеми” - посочва Ивайло Матев, главен организатор на проявата. Любопитно е също, че благотворителните билети ще позволят на участниците да тичат рамо до рамо с известни личности, които ще бъдат обявени в следващите седмици.

Засилени мерки за безопасност

Организаторите се предвидили подробен план за осигуряване на безопасност, с който да предпазят участниците от разпространението на зарази. Той е разработен, в сътрудничество с водещи световни организатори на Obstacle Course (OCR) събития, с които е създадена съвместна работна група. Планът има четири варианта и гарантира, че Legion Run ще се проведе при всякакви обстоятелства, дори и при най-тежките възможни мерки (стига да не е забранено излизането навън към конкретния момент).

“Изследванията през последните няколко месеца продължават да показват, че социално - дистанцираното спортуване носи минимален риск от заразяване спрямо други ежедневни дейности, като например пазаруването или храненето навън. С насърчаването на дистанцията, събитийната индустрия доказва, че да бъдем навън и да се движим е по-добре за здравето на всички, отколкото да сме „заседнали” пред  компютъра по цял ден” - допълва Ивайло Матев.

Местата се запълват бързо

От началото на годината над хиляда привърженици на калта и споделените преживявания са заявили своите билети за една от двете дати за провеждане на Legion Run в България. Желаещите непрекъснато се увеличават и стартовите пакети се изчерпват бързо , а в комбинация със закупените през 2020 година билети – свободните места намаляват наистина бързо.