fbpx Lenovo обяви рекордни резултати за последното тримесечие на 2020г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Lenovo обяви рекордни резултати за последното тримесечие на 2020г.

етикети

Lenovo обяви днес рекордни резултати за четвъртото тримесечие и изминалата финансова година и значителен ръст във всички сфери на бизнеса си. Резултатите потвърждават устойчивостта и способността на Групата да постига балансиран, последователен и устойчив растеж, тъй като тя продължава да се развива и трансформира в съответствие със своята корпоративна 3S стратегия - Smart IoT, Smart Infrastructure и Smart Solutions.

Приходите от последното за 2020 г. тримесечие са нараснали с 48% на годишна база, достигайки 15,6 млрд. щатски долара. Групата отчита и най-високия си темп на растеж от 2 години насам – с приходи преди данъци в размер на 380 милиона щатски долара и нетен доход от 260 милиона щатски долара – съответно 392% и 512% ръст. Резултатите за четвъртото тримесечие допринасят и за успешната финансова година като годишните приходи бележат ръст с над 10 млрд щатски долара. Печалбата е нараснала още по-бързо като приходите преди данъци са почти 1,8 млрд щатски долара, а нетният доход - 1,2 млрд щатски долара, което се равнява на повече от 70% ръст на годишна база.

Всички региони реализираха висок двуцифрен ръст на приходите в PCSD бизнеса, а обемът в продажбите на PC надрасна пазара, затвърждавайки първото място на компанията в бизнеса с персонални компютри.

Доставките на таблети нараснаха със 157% на годишна база – около три пъти по-бързо от конкурентите на пазара.

Висок ръст бележат и сегментите Gaming, Thin & Light, Chromebooks, Visuals, които продължават да надрастват пазара и да осигуряват двойни до трицифрени темпове на растеж.

Приходите от Mobile Business Group (MBG) регистрираха висок растеж с повече от 86% на годишна база, достигайки до 1,54 млрд щатски долара и рекордно висок приход преди данъци от 21 милиона щатски долара след придобиването на Motorola.

Промените през последната година доведоха до три основни тенденции, от които Групата се възползва. Първо, надграждането на потреблението, защото потребителите прекарват повече време на своите устройства, купуват повече и надграждат по-често. На второ място, промените в инфраструктурата. Потребителите преминават към закупуване на цялостни инфраструктурни решения. И накрая, подобряването на приложенията и интелигентната трансформация, съпровождана от изкуствения интелект. Доказаните резултати на Lenovo както и новата организационна структурата успяха да отговорят на оформящите се нужди на потребителите, което ще укрепи допълнително способността на Групата да води дългосрочен, устойчив растеж