fbpx Лидл България с първи доклад за устойчивост на компанията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лидл България с първи доклад за устойчивост на компанията

Лидл България публикува първия си доклад за устойчиво развитие, който от днес е достъпен за всички на сайта на компанията lidl.bg. Той съдържа разнообразна информация за компанията, като разказва в детайли за най-важните теми, свързани със стратегическите сфери на веригата: продуктите, служителите, бизнес партньорите, околната среда и местните общности. В него читателите ще научат повече за бизнес модела на компанията, за значимите въздействия върху околната и социалната среда, за дейностите и постиженията на веригата през 2016 г. и 2017 г., както и за целите, които си поставя занапред.

„Изключително се радваме, че първият ни доклад за устойчиво развитие вече е факт и че всеки може да види какво на практика означава за нас думата отговорност. Устойчивото развитие е в основата на нашия бизнес модел. Затова този доклад е своеобразен пътеводител в света на Lidl, където измерваме отговорността с конкретните и целенасочени действия и мерки, които прилагаме с грижа за своите клиенти, служители и партньори. Вярваме, че с тази важна крачка обогатяваме още повече представата за Лидл България като отговорна и честна компания“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

“Докладът за устойчиво развитие на Лидл България позволява на всеки да се докосне до начина, по който компанията расте и печели, създавайки ползи за клиенти, служители, доставчици и цялото общество, за които малко хора си дават сметка. С публикуването му те се присъединяват към автентичния елит на българската икономика – шепа компании, които с добрите примери и прозрачността си лекуват хроничното недоверие в бизнеса и предприемачеството. Горд съм, че имахме удоволствието и честта да ги напътстваме, защото така изпълняваме мисията да движим промяната към устойчиво общество в България“, сподели Боян Рашев, управляващ партньор на denkstatt България.