fbpx Луфтханза с устойчив ръст на българския пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Луфтханза с устойчив ръст на българския пазар

Луфтханза с устойчив ръст на българския пазар

През 2013г. Lufthansa Group е постигнала отлични резултати в България, отчитайки 30% пазарен дял“, това каза на пресконференция Александър Толвет, Генерален мениджър за България, Албания, Македония и Косово, Луфтханза и Австрийски авиолинии, който е на поста от средата на февруари.

Седалковият капацитет от/до България се е повишил с 24% за зимния период 2013/2014 в сравнение със същия период от предходната година. Lufthansa Group осъществява повече от 70 полета седмично от България към главните европейски оперативни центрове: Франкфурт, Мюнхен и Виена. През 2013 авиокомпаниите на Lufthansa Group посрещнаха на борда повече от 700 000 пътници от България за Германия и Австрия, като по-голямата част от тях използват полетите, за да се свържат с останалата част от света.

Самолетната компания представе и новата Premium Economy класа, която предоставя повече пространство, удобни седалки, а пътниците могат да качат 2 броя багаж с тегло до 23 килограма всеки на борда. Места в новата пътническа класа вече могат да бъдат резервирани на полети на Боинг 747-8s до дългите дестинации, като тенденцията е да се предложи във цялата флотилия. Цените ще се доближават повече до тези от икономичната класа.

Друго предложение от Lufthansa е новата бизнес класа на полети на дълги разстояния със своите изцяло хоризонтални легла от 2м. Бe представена и новата първа класа, оценена с пет звезди от световната авиокласация Skytrax в резултат на предложената услуга от начало-до-край и отворения формат „Усещане за частен самолет“ (“Private Jet touch and feel”).

Специален гост на пресконференцията беше и пилотът Марио Бакалов, който е единстевият българин с лиценз за специални полети на компанията.