fbpx Нова кампания за събиране на капачки и стотинки във Варна в края на април | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нова кампания за събиране на капачки и стотинки във Варна в края на април

Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" за поредна година организира кампания за събиране на капачки и стотинки в помощ закупуването на специализирана "Детска линейка за Варна". Акцията ще се проведе на 30.04.2022г (Събота) от 09:00ч до 15:00ч пред Катедрален храм "Св. Успение богородично" град Варна.

Тази година ще бъде по-различна от досегашните като организаторите дават възможност да се предават освен капачки и стотинки от  0,01 лв., 0,02 лв, 0,05 лв., 0,10 лв., 0,20 лв,. 0,50 лв., 1 лв. и 2 лв., които НЕ трябва да бъдат отделяни и сортирани по номинална стойност.
Единственото което трябва да се случи, е капачките да бъдат в чували, торби или кашони но НЕ и в туби и отделно предавани от стотинките.

По време на събитието ще има разположени дарителски кутии и  "Благотворителен базар" с направени рекламни материали и всички 100% събрани средства ще отидат за каузата и събирането на сумата от 200 000 лв.

Благотворителна кампания "Аз Вярвам и Помагам" е първата в България, която през 2015 г. бе създадена с цел да се събират капачки за рециклиране, а със събраните средства да се закупуват медицински апаратури в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология, като за 7 години са събрани 176 тона капачки и дарени 22 медицински апаратури.