fbpx Връчиха първи годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха първи годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“

Годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“ за 2014 получиха 20 компании. Отличието се връчва за първи път и е учредено от Фондация „Помощ за благотворителността в България”, Българско дружество за връзки с обществеността и Българска асоциация за управление на хора. То се присъжда на фирми, които развиват програми за регулярно, ежемесечно дарителство и доброволчествона служителите си и утвърждават целогодишното им ангажиране социално значими каузи като корпоративна ценност.

Годишният знак беше връчен в четири категории. Те са определени по ясни, измерими и обективни критерии: процент на дарителите спрямо общия брой служители; финансовото съучастие от компанията; системата за привличане на дарители сред служителите; система за популяризиране на информацията как са използвани дарените средства; ангажирането на служителите с доброволчество.

Златен знак за 2014 година бе присъден на КонтурГлобал, Ордер Дайнамикс и SAP LABS България.

Сребърен знак бе връчен на AIMS Human Capital,СИТИ България, Мобилтел иКолиърс Интернешънъл.

С бронзов знак бяха отличени: Актавис, АТОС Ай Ти Солушънс Енд Сървисис, АстраЗенека, Бианор Холдинг, Монделийз България, Пи Пи Ди България, Теленор България, Омегасофт ООД, Фьоникс Фарма, DHL Експрес България, Софийска вода, Овергаз.

С годишен знак бе отбелязан и приносът на работещите в Българското национално радио. Церемонията е част от кампанията #ДА СЕ ВЛЮБИШ В.... КАУЗА. В духа на празника на любовта, ФПББ посвещава февруари на дарителите, които подкрепят редовно любими каузи, като даряват всеки месец малка сума директно от заплатата си.