fbpx М-тел придобива двата най-големи интернет доставчици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

М-тел придобива двата най-големи интернет доставчици

На пресконференция по повод 15-тата си годишнина, Мобилтел обяви официално подписването на предварителните договори за придобиване на 100% от два оператора на високоскоростни фиксирани мрежи – Спектър Нет АД и Мегалан Нетуърк ООД. Предстои одобрението на сделката от Комисията за защита на конкуренцията, след което тя ще бъде финализирана. Двете придобивани компании ще продължат да работят самостоятелно за период около 18 месеца, като ще бъде запазен мениджмънтът и служителите им.

С придобиването на двата оператора Мобилтел ще се превърне в един от най-големите доставчици на фиксирани броудбанд услуги, особено в големите градове в страната. Целта ни е да отговорим на увеличаващото се търсене на комбинирани услуги от фиксирана и мобилна телефония, фиксиран и мобилен интернет, а в допълнение и телевизия”, казва Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на Мобилтел.

„Сделката с Мобилтел е естественият път, по който да продължим да осигуряваме най-добрата услуга за нашите клиенти, на които служим вече 13 години. И занапред ще сме генератор на нови идеи като част от семейството на Мобилтел”, заяви Теодор Захов, основател и изпълнителен директор на Спектър Нет.

Мобилтел потвърди , че ще запази и доразвие проактивния подход, който и двете компании имат към своите клиенти. Сделката ще доведе до редица допълнителни ползи за клиентите - разширено портфолио, много и различни пакетни услуги, включващи тройна и четворна услуга. Пакетните услуги ще допринесат и за намаляване сметките на ползвателите на комбинирани решения, тъй като те ще могат да се възползват от редица отстъпки.

Интегрираните решения ще спестят на клиентите и време - те ще имат един оператор за различните услуги, които ползват и могат да ги заплащат с една сметка. Новопридобитите интернет доставчици се допълват взаимно в предложенията си към клиентите и ще дадат възможност на Мобилтел да привлече и обслужва както корпоративни клиенти, така и домакинства.
Съвместни продукти с марката М-Тел ще бъдат пуснати на пазара още през 2010 година.