fbpx Малките елементи правят голямото събитие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Малките елементи правят голямото събитие

За всеки човек сватбата е особено събитие – независимо дали е гост, роднина или главният герой на събитието. Дори и сте най-ангажирания човек, в един момент оставяте бизнес ангажиментите и се отдавате на „приказните” емоции. Обикновено самата подготовка носи много повече заряд от самия ден на празненството. Но често, именно улисани в задачите на делника, се случва да пропуснете някои важни моменти от организацията, за които се сещате в последния момент и тогава напрежението вече е на предела на силите. Затова все повече днес навлизат услугите на сватбения агент, чиято задача е именно да бъде от полза при организацията на едно от най-красивите събития на всеки човек.

 

 

Какво може да бъде определящо при избора на сватбен агент за ден или за целия период на подготвяне на сватбата?

Има няколко фактора, които играят роля при вземането на решение за наемане на сватбен планер за целия период на подготовка на сватбата или за един ден. Булките трябва да обсъдят със семействата си тази идея преди да вземат решението. Ако те знаят, че майките или/и свекървите им ще бъдат много по-ангажирани със сватбата, отколкото биха желали младите, координатор за целият период на подготовката би могъл да внесе необходимото равновесие и да добави професионалния глас, от който се нуждаят всички. В такова събитие е нужен винаги някой, който да играе ролята на „диригент”.

Ако булката разполага със свободно време обаче, тя напълно би могла да планира сватбата си сама, но да се възползва от услугите на сватбен агент за ден. При този вид услуга, тя би могла да разбере всички важни точки в процеса на планиране, както и да научи как и къде може да избегне множество подводни камъни.
Ако булката предпочита този вариант, силно препоръчвам срещата между нея и сватбения агент да се състои в самото начало на планиране. Така, всичко ще бъде по-добре „изпипано” и ако се вземе последващо решение за наемане на сватбен координатор за деня на сватбата, работата му ще бъде по-спокойна и на добра основа.

 

 

Ключовите въпроси, които трябва да зададе една булка в търсенето си на сватбен планер?

Като булка, вие трябва да помолите потенциалния координатор да ви „преведе” през сватбения ден. Вижте каква ще бъде неговата роля, дали ще има асистенти или не, и каква е основната посока на движение в деня. Определено трябва да попитате как е започнал да се занимава с бизнеса и какъв опит е имал. Важно е да усетите колко страстен и участващ е в индустрията. По този начин да разберете какъв е мотива му за работа и до колко присърце ще планира заедно с вас сватбата.
Накрая, булките трябва да разчитат на своя инстинкт. Всеки човек го има. Само защото вашата колежка е използвал услугите на определен сватбен координатор не означава, че той е правилния и за вас.

Ключовите въпроси, които планерът трябва да зададе на една булка?

Планерът винаги трябва да помоли булката да обясни как тя и годеника й си представят сватбения ден. Как те биха искали гости им да запомнят събитието. Да ги помоли да бъдат възможно най-точни. Накрая той трябва да се „оттегли” от срещата, оставяйки в съзнанието си само най-важните елементи, които те желаят за сватбата си. Така той ще трябва да прецени дали е техния координатор или не.

 

 

Какви са начините булката да персонализира нейните сватбени детайли?

Лично аз, винаги насърчавам булките да се възползват от тяхното културно наследство и елементи от тяхното детство. Имала съм булки, които са обединявали български сладки и гръцки бонбони в тяхната почерпка или българска шарена сол и холандско кломпче в подаръче за гостите си. Двойките от различни държави често избират сватбени подаръци, които изразяват собствената им култура или града, в който живеят. Така те почитат тяхното минало или се фокусират върху един мотив, който наистина изразява обединяването на две нации чрез тяхното събитие.

 

 

Какъв е най-добрият начин една булка да намери своя сватбен планер?

Вече и в България има не малко професионални сватбени агенти. Чудесен старт е, булката да разпита приятелите си, за които знае, че са ползвали услугите на сватбена агенция. Нека разбере какъв е бил техния опит и ако отговорът им е задоволяваш, да поиска координатите на агенцията, за да може да осъществи личен контакт с тях. Сватбените блогове също са добра идея, защото обикновено може да се намери пълна информация и снимки на цялостно организирани сватби. Повечето сватбени координатори ще предложат безплатна консултация преди да бъдат резервирани. Задължително се възползвайте от нея.

Какво прави една сватба достойна за публикуване в сватбено списание?

Повечето хора не спират да мислят какво да приготвят за спомен на гостите от сватбата си, но наистина сладките и подаръчетата са много определящи за това дали една сватба е достойна или не за сватбено списание. Именно това е моментът, в който можете да направите огромно впечатление само с един малък детайл. Не си мислете, че само бюджетът е този, който е определящ, а креативността. В дребните детайли може да споделите своята култура, личност, хоби или сватбена тема с гостите. Така показвате своята ангажираност към тяхното присъствие дори и да не успеете да проведете по-дълъг разговор с тях. Един нестандартен малък подарък оставя спомен завинаги. Така той има шанса да попадне на видно място в личната витрина на гостите и всеки път, когато минават покрай нея да се сещат за вашето сватбеното тържество с чувството, че са били специални гости.