fbpx Истински истории и шотландско уиски | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Истински истории и шотландско уиски

Истински истории и шотландско уиски

 

Лично Гленн Гордън, собственик на компанията „Уилям Грант и синове“, пристигна за първи път в България, за да поздрави присъстващите на поредното голямо събитие Grant’s True Tales, което се проведе в София.

В клубната вечер се събраха интересни личности, представители на медиите и най-верните почитатели на скоча. Всички се забавляваха искрено със специалните гости Ернестина Шинова, която забавлвява публиката със своите истински истории, както и актьорите актьорите Кръстьо Лафазанов, Ненчо Илчев и Руслан Мъйнов.
Комедийните звезди бяха в центъра на вниманието с личните си истории. Зрителите се забавляваха с житейските случки на любимите си актьори, които разказваха спомени от детството, забавни моменти от началото на кариерата си и срещите си с чудати и интересни личности. Това провокира и много от гостите на вечерта да споделят своите истински истории, заради които полуичиха бутилка от марковото уиски.

Музикалната среда бе запълнена от „раздаващата“ се Милица Гладнишка и джаз квартет Дивото зове. Освен забавната Милица в състава на квартета са и талантливите музиканти Васил Спасов (пиано), Борис Таслев (контрабас) и Атанас Попов (барабани). Милице не пропусна да сподели и своите забавни случки, които предизвикаха бурни емоции.

Важна част от всяко събитие True Tales е дегустацията на шотландско уиски. Гостите имаха възможност да опитат от уникалните три вкуса – Grant’s Family Reserve, Grant’s Sherry Cask и Grant’s Ale Cask. Посланикът на Grant’s за България – Калоян Александров поздрави присъстващите и разказа юбопитни факти от света на уискито.

Историята на марката започнала през 1886 г, когато Уилям Грант, неговата съпруга и деветте им деца започнали строежа на своята дестилерия. Tрудът им продължил повече от година, но бил щедро възнаграден, когато на Коледа 1887 първото уиски потекло от казаните. Семейството, традициите и доверието в близките са едни от основните фактори, спомогнали за запазването и развитието на марката през годините в продължение на вече пет поколения. Впечатляващ е фактът, че за 125 години история на компанията са се сменили едва 6 Мастър дестилъра.