fbpx Витамини в чаша - есенен бирен калейдоскоп | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Витамини в чаша - есенен бирен калейдоскоп

Витамини в чаша - есенен бирен калейдоскоп

Есен е. Истинска, пъстра, топла и лъчезарна или облачна и сгушена. Сезон, в който все по-често се събираме в уюта на приятни места, където с приятели разказваме за отминалите летни ваканции и правим планове за предстоящите зимни. А какво по-хубаво от това, когато можем да си кажем „Наздраве” за това, което ни предстои с цветни „есенни” бири? Сега е моментът!

 

Сипваме си чаша бира и поглеждаме през нея, а картината е пъстър калейдоскоп. Добре известно е, че в бирата има само напълно натурални съставки - вода, хмел, малц и пивни дрожди (популярни като бирена мая). Именно благодарение на естествените си суровини, пивото съдържа редица благоприятни за организма вещества, които се запазват при процеса на производство. В същото време в нея няма мазнини, а съдържанието на прости захари е ниско.
В есенните дни, когато ставаме по-податливи на някои здравословни проблеми, чаша бира може да има и предпазващо влияние. Знаете ли, че В2, В6, В9 и В12 са основните витамини от В групата, които се съдържат в бирата. Те предпазват от сърдечносъдови заболявания. За вегетарианците умерената консумация е още по-полезна, защото пивото е естествен източник на витамин В12.

В калейдоскопа виждаме и още нещо важно - в 100 мл. стандартна бира има около 43 калории, а при безалкохолната те са само 18. А отделни вещества в пивото стимулират имунната система, а други ускоряват обмяната на веществата.

Скъпи дами, нещо много важно за вас!

Пивото съдържа силиций, който предпазва от остеопороза, като прави костите по-здрави. Така че, чаша бира с приятелки, може да бъде отличен повод за среща. А ако тя е след тренировки – още по-добре. Последните изследвания отново показват, че комбинацията бира след спорт е изключително добра.

И накрая една забавна история. Собственикът на популярна бирария в немския град Луденшайт обявил промоция – безплатна халба бира за всеки нов посетител при лошо време. Аргументирал се с това, че бирата помага на човешкия организъм да понесе по-лесно магнитните аномалии. Пред приятелите си обаче признал, че начинанието му е изцяло пазарна стратегия, тъй като никой мъж, влязъл в бирария, няма да си тръгне, след като е изпил само една бира. „Промоцията” повишила значително печалбите на заведението.

 

Ние обаче ви съветваме – за да се чувствате добре, да сте заредени с енергия и работоспособни – не прекалявайте с количествата бира. Само умерената консумация има горните ефекти! Наздраве за цветната есен и бирения калейдоскоп!

 

Facebook коментари