fbpx Майстор Даци направи най-голямата плескавица | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Майстор Даци направи най-голямата плескавица

Известният майстор-готвачът Далибор Маринкович – Даци постави нов рекорд, като подобри собствения си предишен, като направи уникална плескавица. Той изпече 35 кг уханно и вкусно плескано месо и така влезе в историята с най-голяма направена плескавица. Всичко това стана по време на третото поред "Гуча парти" в България, в софийския ресторант Котилото миналата седмица.

 

За да се получи вкусна плескавица трябва да се пече само на дървени въглища и то на жар. „При ниска температура месото става като варено, докато при висока то се запечатва и се запазват най-добрите качества на месото“, казва Даци. Освен това българите обичате да слагате много силни подправки, които променят вкуса. Ние използваме само вегета“, допълва майсторът. Най-добрата рецепта обаче включва много любов към готвенето, е убеден той.

Нова кулинарна изненада за гостите бе приготвил майстор Даци през двата дни на Гуча партито – Лесковачка мучкалица. Това е ястие, което се готви на бавен огън на скара от дървени въглища в огромна тава. В него се слага стар лук, зелени чушки, домати и накрая се прибавя месо на парчета.

Разбира се, едно сръбско парти не може без духова музика, която да придаде онзи неповторим вкус и да изостри възприятията до краен предел. А за да е хапката истински вкусна, трябва задължително да се полее с ароматна ракия дюлевица.