fbpx Mastercard® и Банка ДСК подкрепят програмата на Софийски зоопарк за диви застрашени видове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Mastercard® и Банка ДСК подкрепят програмата на Софийски зоопарк за диви застрашени видове

Mastercard и Банка ДСК ще подкрепят консервационната програма на Зоологическа градина-София за научно базирана подкрепа и опазване на изчезващите видове животни от всички кътчета на планетата. С дарението, което правят, двете компании подпомагат дейността на най-големия зоопарк на Балканите и ангажират милионите си клиенти с темата за климатичните промени и проблема с масовото изчезване на животински видове.

Благодарение на усилията на Mastercard и Банка ДСК, България стана първият европейски пазар, който се включи в Програмата WildLife Impact в началото на тази година. За всяка издадена дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact, те даряват по 1 долар на международната организация Conservation International, за да помогнат за опазването и възстановяването на местообитанията на дивите животни. Към днешна дата над 65 хиляди клиенти на банката вече се включиха в инициативата за опазването на 2 000 критично застрашени видове, в това число - африкански горски слон, черно-бял гривест лемур, жълтоопашата вълнеста маймуна и панголин. Въздействащото послание на картата - „Докато тази карта изтече, много застрашени видове могат да изчезнат“, ще продължава да напомня за отговорно отношение към проблемите с климатичните промени.