fbpx Министерството на туризма с награда от туристическо изложение PHILOXENIA в Гърция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Министерството на туризма с награда от туристическо изложение PHILOXENIA в Гърция

Министерството на туризма е удостоено с награда за най-представителен щанд и България е призната за почетна страна партньор по време на международното туристическо изложение PHILOXENIA в Солун, което се проведе в периода 10-12 ноември 2023 г.

Страната ни работи за развитие на всички видове туризъм и насочва усилията си към тези, които могат да се практикуват целогодишно. Това са градски, бизнес, културен, спа, уелнес туризъм и други специализирани форми. По този начин се осигурява по-разнообразен престой, което е особено важно за пребиваващите по-дълго време туристи в България.

PHILOXENIA е сред водещите събития с пряка туристическа насоченост. На него се представят най-новите и интересни предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих, както и от доставчици на различни туристически услуги, местни и международни туристически организации. Изложението допринася за популяризирането на дестинациите и техните услуги на високо ниво.

Тази година на българския информационен щанд, съвместно с Министерството на туризма, участие взеха представители на туристическия бизнес и общински администрации: "Царевград Търнов" ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Варна и Община Банско.