fbpx Министерството на туризма връчи годишните награди в туризъм за 2023 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Министерството на туризма връчи годишните награди в туризъм за 2023 г.

На специално събитие под патронажа на министър-председателя на Република България акад. Николай Денков бяха раздадени наградите в туризма.  

Победителите във всичките категории – 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда „Изборът на българите“, получиха традиционната статуетка, запазена марка на конкурса и символ на страната ни - българската роза, изработена от Димитър Германов, а заелите втори и трети места - грамоти на Министерството на туризма.

Церемонията по връчването на статуетките беше открита от министърът на туризма Зарица Динкова, която връчи голямата награда „Изборът на българите“ заедно с ученика от Софийската Професионална Гимназия по туризъм Димитър Цветков на Димо Димов, кмет на община Провадия, за Крепостта Овеч.

Първото място в категорията „Туристическа атракция/обект/събитие“ бе връчена от Ертен Анисова на Гагик Аракелян за комплекс „Ханът“. Проф. Николай Изов поднесе отличие на Петър Добрев, кмет на село Неофит Рилски за туристическа дестинация.

Категорията „Специализиран туризъм“ връчи проф. Мариела Модева - съветник на министъра на туризма, а призът бе получен от Борис Борисов от Bulgarian Golf Tours. Статуетката в категория „Иновации“ взе Цанко Колев от Юртов лагер „Наедно“, която бе поднесена от проф. Румен Драганов.

Втората част на церемонията бе посветена на постиженията на медиите, отразяващи туризма. Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева поднесе статуетка за „Журналистически материал в телевизия“ на Живко Константинов. Николай Василковски връчи приз на Антоанета Титянова-Милчева в категорията „Журналистически материал в печатна медия“. За най-добра журналистическа изява в онлайн медия от гласуващите е определен Кристиан Иванов, като наградата поднесе Христина Христова от БНТ. В категорията „Публикацията на тема: Туризъм в България в интернет блог“ отличие получи Кристина Патрунова от шеф Иван Манчев.

Министърът на туризма Зарица Динкова връчи и почетни призове за специално постижения и иновации в сферата на туризма. Отличия получиха  Миросвета Енчева от името на Албена АД, Джейсън Кинг, изпълнителен директор на Yettel, Венцислав Венев, председател на БТС, Рене Детцен, генерален мениджър на Кемпински Гранд Арена Банско, Елица Стоилова, съосновател и управител на Umni.bg, д-р Сийка Кацарова, председател на Управителния съвет на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Благой Рагин, почетен председател на БХРА, д-р Меглена Плугчиева, посланик на Дестинация България на германския, австрийския и швейцарския пазар, Ладислав Цветков, мултимедиен репортер в bTV, Руслан Йорданов, журналист и собственик на информационната агенция Bgtourism.bg.