fbpx "Митология на успеха", новата книга на Иван Габеров | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Митология на успеха", новата книга на Иван Габеров

В Градската библиотека на пл. Славейков в сряда, 23.11 от 18 ч. ще бъде представена премиерната книга на писателя и издател Иван Габеров - "Митология на успеха - Аксиомите на последния". Тя успя да разбуни духовете още преди излизането си. Книгата е ярък пример за наближаващата промяна към по-добър и осъзнат свят през 2012-та.

"Като живеем собствения си живот, подобие на божието намерение, ние градим лична система от относително устойчиви понятия и обстоятелства, с която се опитваме да живеем въпреки Господа, когото не познаваме, пренебрегвайки Неговите намерения. Изграждаме цивилизацията и чрез нея търсим мнима автономност от космическите закони. Сечем гори, за да получим топлина, дълбаем Земята, за да храним технологии, умираме с надежда, че сме оставили нещо важно след себе си. Но това е толкова непродуктивно и отчайващо на
фона на звездното небе! Защото нашата архитектура на отраженията е мимолетна. Тогава идва представата за безсмъртието като скрит инструмент на съдбата", пише в предговора на книгата авторът.

Именно доктрината за безсмъртието на душата, за вечната ни Същност ни позволява да осъзнаем галерията от огледала, в които се създават отраженията, формиращи представата за живота. В тази отражателна галерия и ние, и Господ сме вперили поглед към шедьовъра, наречен живот.

Търсейки Проявлението на божествения ред, още в античността човекът открил спомена за съвършените геометрични тела и така започнал да конструира представата си за матрицата на божието намерение.

Мислителите на древността вярвали, че светът е създаден от съчетание на пет елемента и всеки елемент има личен пространствен геометричен модел.
В търсене на тъждествеността с божието присъствие пътят на човека стигнал до осъзнаване на обемната Матрица на Проявлението — куба, чрез архитектурата. Самите хора се превърнали в биологична апликация на архитектурата и започнали да градят матрицата на консумацията, наречена цивилизация.

Дали човек е забравил пътя към успението, търсейки конкретния успех в оцеляването? Как човекът спира да лети и започва да върви през пустинята на отраженията? Кога крилете стават излишни в живота на подобието и защо Същността отстъпва на Тялото? Отговорът винаги е бил пред нас. Но ние много рядко оставаме в себе си. Как тогава да си спомним?
В Митология на успеха ще възприемем и доразвием идеята, че Бог е част от Мълнията на Проявление, а също Проява на висша синхронност в битийната действителност, а не изначална точка, която се е самовзривила от нищото. В тази Мълния на Проявлението се включват Създателите на непроявената Вселена, на проявената Вселена, както и техните низходящи Проявления по пътя към Земята: Бог, Господ Бог, Господ и човекът.
Време е да осъзнаем, че не еволюира видът, еволюира Създателят (VІІ Аксиома на Последния).

По-голямата част от тезите в Митология на успеха са плод на спонтанно спомняне и на активно търсене на връзка между отделни прозрения, които ме връхлитаха през последните години. Тук за пръв път от 3500 г. се споменават връзки и зависимости между Същности обитавали човешки тела на Земята от идването на анунаките до днес.