fbpx Младежи работиха в учебни фирми в проекта „Изгряващи звезди” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Младежи работиха в учебни фирми в проекта „Изгряващи звезди”

Младежи работиха в учебни фирми в проекта „Изгряващи звезди”

Над 350 ученици и студенти представиха компаниите си пред топ мениджъри и представители на държавните институции по време на форума „Изгряващи звезди”. Събитието се организира от Джуниър Ачийвмънт България като кулминация на обучението на младежите по програмите на организацията „Учебна компания” и „Учебна компания за студенти”. В рамките на учебната година участниците основават своя учебна фирма, като я развиват от генерирането на бизнес идея до осъществяването на продажби.

Независимо експертно жури с отношение по темата за предприемачеството сред младите хора оценяваше представяне на учебните компании и излъчи най-добрите отбори, които ще представят България на европейския кръг на състезанието.

По време на младежкия форум Samsung връчи награда за най-голям бизнес потенциал на една от представилите се учебни фирми – компанията Tie, разработена от ученици от 10-ти и 11-ти клас на Математическа гимназия „д-р Петър Берон“, Варна. Учениците са разработили онлайн платформа, която стимулира посещението на различни забележителности в България. Целият екип от млади предприемачи получиха смартфони, с помощта на които да развият своята онлайн платформа.

На форума бе представена и програмата Trends of Tomorrow на Samsung, която е насочена към подпомагане обучението на младежи и повишаване на техните технологични познания и възможности за квалификация. Тази година кампанията е фокусирана върху ориентирането на учениците в избора на подходяща професия. Над 200 от присъстващите на събитието ученици и студенти направиха свои личностни тестове, чието решение подчертава силните качества на учениците, дава им насока кой тип професии би бил най-подходящ за тяхната личност и в каква среда те ще чувстват най-добре.