fbpx Младежи ще разработват нови технологични проекти в полза на обществото | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Младежи ще разработват нови технологични проекти в полза на обществото

На 8 юни в betahaus, София ще се проведе инициативата Innovate for Good, която се подкрепя от Майкрософт. Целта е да се подпомогне превръщането на добрите социални идеи в реалност. На събитието ще присъстват както експерти от Майкрософт България, така и представители на TechSoup и на големите акселератор-фондове Eleven и LaunchHub, които ще консултират младежите как да представят идеите си ефективно за подсигуряване на финансиране от страна на бизнеса и венчър-фондовете.

Записването за Innovate For Good София се осъществява през онлайн форма на https://www.innovate4good.org/ с регистрационен код I4GBulgaria преди 5 юни 2013 г. Местата за събитието са ограничени, а работният език е английски.
Могат да участват младежи на възраст между 16 и 30 години, които имат интерес в разработвеното на идеи с обществена полза, но не е необходимо да имат опит в тази насока или предварителен проект. Модератор ще бъде Кристофър Уорман, представител на глобалната благотворителна мрежа TechSoup, която работи в 56 държави по цял свят за осигуряване на технологични продукти и услуги на общности в нужда. Локален партньор в реализацията на събитието Innovate For Good е неправителствената организация „Еволюционен поглед“, която цели да промотира научното мислене със серията събития за популярна наука Ratio.

След края на събитието участниците ще могат да се включат в онлайн мрежата за разработка на идеи Innovate for Good, в която вече участват над 2 000 млади хора от цял свят. Общността предоставя достъп до различни ресурси на Майкрософт за реализация на социални проекти, като над 30 разработки са получили директно финансиране, а над 100 са стартирали развитието си в директорията за социални идеи.

Innovate for Good е част от програмата Microsoft YouthSpark и представлява глобална общност, която позволява на младите хора да работят заедно, да се вдъхновяват и подкрепят взаимно като използват технологиите в полза на обществото. Целта на инициативата е да идентифицира лидери, които имат желание да подобрят начина на живот на местните общности чрез технологиите.