fbpx Млади хора придобиват опит в реална работна среда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Млади хора придобиват опит в реална работна среда

Adecco Group даде възможност на тепърва прохождащи на пазара на труда млади хора да придобият изключително ценен опит в работна среда с инициативата #ExperienceWorkDay. Те получиха насоки за първите стъпки в професионалното си развитие в офиса на Adecco Group България в София.

По време на Experience Work Day участниците имаха възможността да видят как протича един работен ден на служителите на Adecco Group в отделите: човешки ресурси, IT, финанси и счетоводство и набиране на персонал. Младите хора научиха за уменията и характеристиките, които работодателите търсят в съвременните бъдещи служители, както и тайните на процеса на търсене на работа. По време на интерактивен семинар участниците получиха съвети за изготвянето на CV-то си, подготовката им преди интервю и използването на социалните мрежи при търсене на работа.

Въпреки ниските нива на безработица у нас, част от младите хора срещат трудности при намирането на работа веднага след завършване на образованието си. От своя страна, работодателите акцентират върху необходимостта от увеличаване набора от уменията на младите хора, тъй като липсата на такива е основна пречка за намирането на подходящи кандидати. Преходът от обучение към работа е сложен процес, при който младите кандидати често се нуждаят от подходящи насоки, за да бъдат по-ефективни и по-малко стресирани.

„Практическият опит е необходим на младежите, които сега завършват. Инициативата Experience Work Day ни дава възможност да подкрепим младите талантливи хора, тъй като те могат да придобият личен опит от работата, която ги интересува, както и да отговорим на всички въпроси, които могат да имат по отношение на процеса на търсене на работа.“, казва Константинос Милонас, Изпълнителен директор на Adecco Group за Гърция и България.

„Това беше едно изключително ценно преживяване. В днешно време връзката висши учебни заведения и бизнес е прекъсната и организираният от Adecco България #ExperienceWorkDay е едно школо, което ни даде много познания за реалната бизнес среда и процеси. Много се радвам да видя, че бизнесът все пак има интерес към младите хора, завършващи образованието си, и е готов да ни подаде ръка по пътя към следващия етап от живота.“, сподели един от участниците в програмата Валерия Петкова, бакалавър „Икономика на Човешките ресурси“ в УНСС.

Инициативата Experience Work Day е част от програмата CEO for One Month, която цели да подпомага младите в придобиването на опит и умения, които ще улеснят прехода им от образованието към работния пазар.