fbpx Дроновете вече може да са реална част от работата на логистичните компании | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Дроновете вече може да са реална част от работата на логистичните компании

Представената у нас международна логистична компания cargo-partner вече проучва възможностите и подготвя съоръжения за внедряване на дронове в доставките си.

Така те могат да бъдат по-бързи и по-евтини. Дроновете са изключително ефективни в логистиката на последната миля и при спешните пратки, където предлагат непознати досега предимства. Най-малките и леки дронове могат да работят успешно и в складовите пространства. В тези роли безпилотните самолети могат да се управляват автоматично от специализиран софтуер, а прякото човешко участие вече не е нужно. Така всеки апарат ще получи най-ефективното разпределение на задачите си и в същото време ще има контрол на изпълнението на задачите и превенция на сблъсъци с други дронове и обекти .

Дроновете вече намират приложение и във вътрешния транспорт на резервни части, като различни артикули се доставят до конвейера. По този начин безпилотните самолети предлагат нестандартни и много рентабилни решения за опростяване на оперативните производствени процеси. Логистичният сектор участва във възхода на тази техническа иновация и има още по-големи очаквания за бъдещето на дроновете.  Включително и у нас има компании, поели по пистата към това обещаващо бъдеще.

„При разширението на складовата ни база в Словения освен най-модерното складово оборудване предвиждаме и изграждането на писта за дронове, като плановете са безпилотните машини да осъществяват доставките до краен клиент“, коментира управителят на cargo-partner в България Димчо Димчев. „Отчитаме потенциалните предимства на дроновете във веригата на доставките за съкращаване на времето за доставка “, допълва той. По време на полет дронът прави по 30 снимки в секунда и може да каталогизира всички артикули по стелажите както и да актуализират наличностите в складовият софтуер.