Младежи искат да променят бизнес средата

етикети: 

“КСО България” представи два национални проекта, част от стратегията си за промяна на бизнес средата в България и изграждането на социално отговорни предприятия. Проект “Стажант с кауза” ще постави социална мисия на стажуващи млади хора в български компании. Той е разработен съвместно с най-голямата студентска организация AIESEC. Каузата може да бъде насочена към позитивна промяна на екипа, на офисната среда и дори на шефа. Сред целите на проекта са свежото мислене и идеи на младите хора да въздействат върху навиците на екипа и дори върху решенията на управленците, което неминуемо ще окаже дългосрочно положително въздействие върху цялото общество.

Другият проект се казва “cLLike.bg”, който превръща “Харесванията” на страници и марки от потребителите в социалните медии в благотворителни дарения за български социални проекти. Проектът е съпоставим с рекламата във Facebook, в който компаниите плащат определен бюджет за всеки клик от потребители, но при “cLLike.bg” целият този бюджет отива директно за благотворителен или друг социален проект, който потребителят си е избрал.

Екипът на “CSR Bulgaria” работи вече две години, за да популяризира идеята за корпоративна социална отговорност и да убеди компаниите в България, че трябва да се държат по-отговорно към социалната общност и средата, в която оперират. Организацията стартира през есента на 2010 година от група ентусиазирани студенти, с каузата да постигнат сериозна промяна в българското общество, правейки компаниите по-отговорни към средата, в която работят, а техните управленски екипи - по-ангажирани с опазването на природата, човешките права и благоденствието на обществото.

Facebook comments