fbpx Младежи искат да променят бизнес средата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Младежи искат да променят бизнес средата

Младежи искат да променят бизнес средата

етикети

“КСО България” представи два национални проекта, част от стратегията си за промяна на бизнес средата в България и изграждането на социално отговорни предприятия. Проект “Стажант с кауза” ще постави социална мисия на стажуващи млади хора в български компании. Той е разработен съвместно с най-голямата студентска организация AIESEC. Каузата може да бъде насочена към позитивна промяна на екипа, на офисната среда и дори на шефа. Сред целите на проекта са свежото мислене и идеи на младите хора да въздействат върху навиците на екипа и дори върху решенията на управленците, което неминуемо ще окаже дългосрочно положително въздействие върху цялото общество.

Другият проект се казва “cLLike.bg”, който превръща “Харесванията” на страници и марки от потребителите в социалните медии в благотворителни дарения за български социални проекти. Проектът е съпоставим с рекламата във Facebook, в който компаниите плащат определен бюджет за всеки клик от потребители, но при “cLLike.bg” целият този бюджет отива директно за благотворителен или друг социален проект, който потребителят си е избрал.

Екипът на “CSR Bulgaria” работи вече две години, за да популяризира идеята за корпоративна социална отговорност и да убеди компаниите в България, че трябва да се държат по-отговорно към социалната общност и средата, в която оперират. Организацията стартира през есента на 2010 година от група ентусиазирани студенти, с каузата да постигнат сериозна промяна в българското общество, правейки компаниите по-отговорни към средата, в която работят, а техните управленски екипи - по-ангажирани с опазването на природата, човешките права и благоденствието на обществото.

Facebook коментари