fbpx Добре дошла пролет! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Добре дошла пролет!

Първият ден на пролетта за 2021 идва с пролетното равноденствие, което през 2021 година е 20 март и в 11 часа и 37 минути можем да приветстваме официално пролетта!

Светът е притиснат с тежката схватка на корона вируса, но пролетта винаги носи надежда и поне в мислите си се опитваме да гледаме положително в предстоящия нов сезон.

Мартенското равноденствие отбелязва началото на пролетния сезон в Северното полукълбо и есенния сезон в Южното полукълбо.

Според календара по определен начин се редуват обикновените години с по 365 дни и високоснте по 366 дни, в които допълнителният 29 февруари компенсира натрупаната разлика.

Това е направено за удобство, но е и причината датата на пролетното равноденствие да е различна всяка година - варира между 20 март, 21 или 22 март за северното полукълбо. 

Преместваме стрелките след седмица, на 28 март 2021 г.

Да не забравяме, че след настъпване на пролетта след седмица ще преместим стрелките на часовника с един час напред . Тази година това ще стане на 28 март (неделя) 2021 г. в 3:00 часа сутринта. На практика ще имаме 1 час по-малко за сън, но пък като компенсация светлата част на деня ще нараства и ще се стъмва по-късно.