fbpx Делегация от Саудитска Арабия обмисля инвестиции в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Делегация от Саудитска Арабия обмисля инвестиции в България

Делегация от Саудитска Арабия обмисля инвестиции в България

Делегация от град Джеда, Саудитска Арабия се срещна с ръководството на БТПП. Джеда е вторият по големина град в страната, след столицата Рияд и е най-голямото саудитско пристанище в Червено море. Саудитската делегация, включваща седем предприемача от района на Джеда бе водена от зам. председателя на палатата на гр. Джеда Мазин Батери.
Саудитската делегация е в България на проучвателно посещение с цел запознаване с икономическата ситуация в страната и възможностите за инвестиране.
Председателят на БТПП Цветан Симеонов запозна гостите с дейностите на Палатата в подкрепа на бизнеса. Той подчерта, че всяка крачка е важна за развитието на стокообмена между България и Кралство Саудитска Арабия и че двете организации в бъдеще ще си сътрудничат за ускоряването на това развитие.
Ръководителят на саудитската делегация Мазин Батери представи дейността на палатата на Джеда, която е със седемдесет годишна история и представлява интересите на около 65 000 свой членове. Бяха също така представени осемте бизнесмени от делегацията, представляващи секторите архитектура, недвижими имоти, хранително – вкусова промишленост, производство и търговия с облекла, здравеопазване и информационни технологии.
Председателят на БТПП запозна поотделно всеки от гостите с развитието и възможностите на интересуващите ги сектори от българската икономика.