fbpx Български мениджър на чело на Индезит за Южна Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български мениджър на чело на Индезит за Южна Европа

Български мениджър на чело на Индезит за Южна Европа

От януари тази година Алена Георгиева поема управлението на Indesit Company за Гърция, Кипър и Албания и вече ръководи регион Южна Европа, което включва още България, Хърватска, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония и Косово. Това е още едно признание за уменията на българския екип, който от 2006 г. отговаря за дейността на компанията и в другите балкански държави.

„За мен е чест и предизвикателство да отговарям за бизнеса в толкова обширен регион на Европа. Водещият пазарен дял у нас, наред с опита ни в управлението на търговската политика и маркетинга в другите Балкански държави, дадоха основание на централата в Италия да ни възложи ръководството на бизнеса и в Гърция, Кипър и Албания. Това е голяма отговорност, която съм убедена, че ще оправдаем”, казва Алена Георгиева, Регионален мениджър на Indesit Company за България и Балканите.

Алена Георгиева е завършила Националната Гимназия за Древни Езици и Култури в София, а след това и Софийския Университет "Климент Охридски", специалност "Английска филология". Продължава образованието си в Delaware University, специалност "Маркетинг и Мениджмънт" и в УНСС, специалност " Международни Бизнес Отношения".
Член е на Управителния Съвет на Българо-Италианската Търговска Камара и асоциацията на производители на електродомакински уреди в България (CECED), член е Съюза на Българските Журналисти, на българския форум на бизнес лидерите (BBLF) и на Клуба на жените-предприемачи.
Владее английски, италиански, френски, руски и сръбски, хърватски и гръцки. Ползва испански.

Facebook коментари