fbpx Мобилните технологии навлизат в маркетинга | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мобилните технологии навлизат в маркетинга

Мобилните технологии навлизат в маркетинга

„91% от хората, използващи мобилни устройства, са свързани непосредствено с тях през 100% от активната част на деня. Повечето проверяват смартфона си близо 150 пъти на ден. Затова в днешно време мобилните технологии са много добър начин за една компания да ангажира клиентите си и да си осигури по-висок растеж и възвръщаемост на инвестициите.“ това каза Райнер Пиркер по време на организираното от IBM България ексклузивно десето издание на CMO Клуб България. Той припомни също така, че Gartner - световна компания за проучвания в сферата на ИТ обяви IBM за лидер при разработването на мобилни технологии през 2013 година.

Парис Чайлдрес, Мениджър бизнес развитие, Google България сподели повече за начините за ангажиране на потребителите чрез видео съдържание, а Мария Георгова-Бенгтссон, Управляващ директор, United Partners и Живко Калотов, Изпълнителен директор, ForestView България представиха възможностите за прилагане на BigData в областта на ПР и маркетинга.

За три години CMO Клуб България се утвърди, като проект за маркетинг специалисти в България, който има за цел да помага в обмяната на идеи, добри практики и опит. По време на срещите, участниците получават стратегически насоки от водещи български и международни експерти в бизнеса. Десетото издание на клуба се проведе под мотото „Една история за маркетинг мениджъри“ в партньорство с проекта „Кутия за приказки“.