fbpx МСП все повече използват облачните технологии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

МСП все повече използват облачните технологии

„Българските компании от малкия и средния бизнес все повече се ориентират към внедряване на облачни технологии, което е радостен факт“, това каза на среща с медиите Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България. Компанията има 35 реализирани сделки за 2014 г., а 80% от клиентите са български компании. Налице са резултатите от първата HANA, първата изцяло облачна и първата Hybris сделки в България. Амбицията на SAP през 2015 г. е да постигне 7-кратен ръст на облачния бизнес.

Компанията отчита успешна 2014 г. Клиентите са от различни браншове и мащаби – средни и малки предприятия (вкл. от 20 до 200 служиители, но най-често между 100 и 200), LE сектор, частния и публичния сектор, а сделките включват както внедряване на Cloud и On-Premise софтуер, така и различни други решения. Освен това 35-40% от внедряванията на софтуер за управление на бизнеса са реализирани в производствения сектор и в търговията.

„Броят на компаниите в частния сектор, които внедряват софтуерни решения, се увеличава значително – това е една тенденция, която показва готовността на бизнеса да се развива и да постига по-добри резултати”, коментира Румяна Тренчева.

SAP България анонсира и успех в първите у нас проекти за HANA и облачни C4C (Cloud for Cutomer) решения, както първа инсталация на платформата за онлайн търговия Hybris в Централна и Източна Европа. Вече са факт и първите проекти в български компании на софтуера за управление на таланти SuccessFactors.