fbpx Mтел с нов изпълнителен директор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Mтел с нов изпълнителен директор

Александър Димитров ще бъде новият главен изпълнителен директор на Мтел, като промяната влиза в сила от 1 октомври 2015 година. Той ще поеме поста от Танасис Кацирубас, който реши да напусне Мтел след 5 години и половина в Telekom Austria Group.

Александър Димитров работи в телекомуникационната индустрия от 15 години. В момента е главен търговски директор на Виваком. Той е заемал редица ръководни позиции, включително и главен изпълнителен директор на Германос Телеком България, преди да се присъедини към екипа на Виваком през ноември 2008 г. Завършил е Техническия университет в София с магистърска степен по електрически машини и съоръжения. Александър Димитров притежава и магистърска степен по маркетинг и мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство в София.

Танасис Кацирубас стана главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор на Мтел на 1 октомври 2013 година, като преди това беше и главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор на Глобул в България (2002-2008). Под негово ръководство компанията премина през трудни времена на реорганизация, затвърди лидерската си позиция в България и върна бранда Мтел на първото място на пазара. Той лично ръководи старта на DTH услугата на Мтел и модернизацията на мрежата на телекома, която вече е готова за бързо въвеждане на 4G LTE технологията. Като главен изпълнителен директор на Мтел г-н Кацирубас подписа и първото споразумение за национален роуминг в България.