fbpx „Национални дни на кариерата“ проведоха хиляди интервюта с млади хора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

„Национални дни на кариерата“ проведоха хиляди интервюта с млади хора

На живо в три големи академични града – София, Пловдив и Варна, и онлайн за цялата страна, „Национални дни на кариерата 2021“ се проведоха между 8 април и 19 май. Форумът беше и юбилеен – 20 години от съществуването му, като през 2001-ва с него – тогава под името „Кариери“ – се поставя и началото на организирането у нас на професионални изложения за търсене и предлагане на работа.

Въпреки че вече втора пролет (след началото на пандемията от коронавирус) е истинско предизвикателство да се провеждат събития, на които се стичат хиляди хора, „Национални дни на кариерата 2021“ не само преминаха успешно, но и за първи път в програмата им имаше както изложения на живо, така и виртуален форум. На практика, само екипът на компанията за комплексни HR услуги JobTiger се осмели да организира тази година кариерни форуми на живо, при това не в един, а в цели три академични града.

Първоначалната равносметка от „Национални дни на кариерата 2021“ е за хиляди проведени интервюта, като представителите на над 70 български и международни компании са разговаряли с 3000 кандидати за работа и стаж.

Предстои, в близките седмици, да се разбере и с колко още се е увеличил броят на успешно стартиралите кариерата си млади специалисти и студенти у нас. Статистиката сочи, че предишните издания на форума са подкрепили над 47 хиляди студенти и кадри без солиден професионален опит да започнат работа или стаж в престижна компания.

На 10 юни от 11:00 до 17:00 ч. на Brazen technologies, платформа №1 в света за организиране на кариерни форуми, ще се проведат „Виртуални дни на кариерата“. Събитието ще даде шанс на специалисти с разнообразен опит да се срещнат онлайн с представители на водещи компании от всички сектори у нас. Всеки търсещ работа може да се включи безплатно във форума.