fbpx Националният политехнически музей открива обновен детски кът | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Националният политехнически музей открива обновен детски кът

етикети

Изцяло обновеният детски кът на Националния политехнически музей (НПТМ) в София, отвори врати с подкрепата на ИКЕА. Мястото ще позволи на музея да осъществи своите нови програми, свързани с малки деца, ученици и семейства.

„Щастливи сме, че днес поставяме начало на поредното партньорство, което насърчава играта. Инициативата LET’S PLAY носи забава, но нейната поява не е случайна – тя е плод на задълбочено изследване на ИКЕА върху темата игра. Резултатите от него показаха, че играта е много важна за децата, развивайки тяхното въображение и интелект. Това се отнася и за възрастните, които благодарение на играта опознават по-добре света на децата и се отърсват от стреса. Убедена съм, че пространството в Политехническия музей ще предложи на децата и техните семейства много възможности за забавление и знания и ще се превърне в тяхна любима дестинация“, сподели Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА България.

Националният политехнически музей (НПТМ) е български научноизследователски и културно-просветен институт, административно подчинен на Министерство на културата. В него е седалището на Българския национален комитет на Международния съвет на музеите (ИКОМ). Музеят е един от 100-те национални туристически обекта. Основна дейност на НПТМ е издирването, съхраняването, научната обработка и популяризирането на културни ценности, свързани с българската и световната история на науката и техниката.