fbpx Над 20 компании участват в базара "Професии на бъдещето" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Над 20 компании участват в базара "Професии на бъдещето"

На 24 и 25 ноември в София Тех Парк, зала "Джон Атанасов" ще се проведе най-голямото публично изложение за представяне на професии и кариерни възможности у нас - Базар на професиите 2023, организирано от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Събитието е предназначено за ученици, учители и родители.

Програмата включва разнообразие от иновативни и актуални теми, представяне на Професиите на Бъдещето.

702 000 са учениците в България днес, тези, на които им предстои избор на образование, на професия, намиране на призвание, реализация и смисъл.

По време на Базар на професиите 2023 ще може да разгледате бъдещето на труда и да уловете предстоящите тенденции в различни области. Млади предприемачи и лидери в бизнеса ще споделят своите успехи. Специалисти ще разкажат какво работят Финансов консултант, инженер-изследовател и експерт по кибер сигурност, какви са тайните на авиацията с пилотите на България он Еър, експертите от Ръководство на Въздушното Движение и специалистите по сигурност от Соф Кънект – Летище София. Ще се дискутира каква е ролята на Изкуствения интелект в света на професиите.

Организаторите предлагат и консултации за кариерно ориентиране за гимназисти, съвети и насоки за бъдещите лидери в различни сфери.

Програмата включва както работилници и щандове на компании, така и и директни срещи със специалисти от реалния бизнес. Известни личности като Дoника Ризова и Слави Ангелов ще предоставят на участниците своя интересен и вдъхновяващ опит.

Повече от 20 водещи компании ще участват със свои щандове, лектори или работилни на Базар на професиите 2023. Сред тях са Асарел Медет, Аурубис България, Байер България, Булатса (РВД), Девин АД, Дънди Прешъс Метълс България, Елаците-Мед, Enery Bulgaria, Карго-партнер, Карлсберг България, Кауфланд България, Летище София (СОФ Кънект), ЛИДЛ България, Мюлбауер, НЕК ЕАД, Овергаз, ТехноЛогика, Център за подкрепа за личностно развитие и кариерно консултиране - София.