fbpx Награда за работодатели в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Награда за работодатели в света

Quintiles, единствената напълно интегрирана компания за био и фармацевтични услуги, бе класирана на 25-о място в света в класацията “Водещ международен работодател” на “Great Place to Work Institute”®. Водещите 25 организации бяха избрани сред повече от 350 мултинационални компании от 45 страни.
Quintiles постигна успеха си след като бе класирана и сред водещите компани в категорията “Най-добро международно работно място в Европа”.
Майк Мортимър, главен административен директор и Председател на борда на директорите на Quintiles EMEA, отбеляза: “Забелязахме, че клиентите ни от биофармацевтичната индустрия все повече изнасят към външни компании своите неосновни дейности. Този модел предоставя допълнителни възможности за развитие и избор на кариера за служителите на доставчици на услуги като Quintiles.”

Great Place to Work отличи две от най-добрите практики на Quintiles. Едната от тях е QDay - доброволческата програма на Quintiles, която дава възможност на служителите на компанията да използват един ден от времето си за самостоятелен или групов доброволчески труд за социални каузи в техните общности. В България Куинтайлс е водеща компания за биофармацевтични услуги с над 120 високо квалифицирани специалисти

Компанията бе отличена у нас сред най-добрите работодатели в категорията "Малки и средни компании" от Hewitt Associates през 2009 г. Служителите на Quintiles България ежегодно се включват в доброволческата програма на компанията QDay, за реализиране на социални проекти в областите здравеопазване и околна среда. През изминалата седмица екипа на Quintiles България реновира зелени площи в две големи здравни институции – Александровска болница и МБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ”.

Всяка година, “Great Place to Work Institute”® създава ежегодния “Списък на най-добрите работни места” като провежда проучване сред повече от 3 800 компании в 40 страни от целия свят. Компаниите са отличени на база “Културен одит” и “Проучване на доверието” сред служителите на организациите. Според института, “Най-добро място за работа” е това, в което служителите “имат доверие на хората, за които работят, изпитват гордост от това, което вършат и харесват колегите си.”
За да бъдат допуснати до номинации за “Водещ международен работодател”, компаниите трябва да са отличени поне с пет национални награди за “Най-добро място за работа”, да имат минимум 5 000 служители по света и поне 40% от служителите да работят извън страната на компанията.