fbpx За къде летят най-много българите? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За къде летят най-много българите?

За къде летят най-много българите?

Най-много пътувания през изминалата година са осъществени до Лондон – общо 20% от всички резервации. С ежедневни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас до общо 4 летища в града, Лондон за поредна година е най-посещаваната чуждестранна дестинация. Наблюдава се спад на полетите до летище Лутън (-13.4% спрямо 2015 г.) за сметка на почти петорното увеличение на тези до Станстенд.

През 2016 г. Милано измести Франкфурт като втората най-посещавана дестинация – 4.4% от пътувалите със самолет са избрали едно от двете летища в дестинацията с най-много българи в Италия.
На трето място се нарежда Берлин с 4,3% от пътувалите. Немската столица се превърна в една от най-желаните дестинации на 2016 г. след пускането на ежедневни евтини полети до летище Шьонефелд през февруари.

На четвърто място с 4.1% се нарежда Франкфурт (спад от 2.5% спрямо 2015 г.), следван от Рим и Мюнхен с по 3.5%, Мадрид и Барселона с по 3.1%.
През първите 2 месеца на 2017 г., най-популярната дестинация отново е Лондон, следвана от италианските Рим и Милано.
Най-голям дял сред авиокомпаниите в България през 2016 г. има унгарската Wizzair, следвана от ирландската Ryanair и националния превозвач Bulgaria Air. Първоначалните данни за 2017 г. показват първенство на Ryanair, като се очаква пускането на самолетни билети по поне три нови маршрута на авиокомпанията – от Плводив до Брюксел и Милано, както и от Варна до Брюксел.  Данните са от анализ на онлайн туристическа агенция eSky. 

Facebook коментари