fbpx Най-бързият мотор в света BMW S 1000 RR в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първи мото салон 2015

Най-бързият мотор в света BMW S 1000 RR в София

етикети

На площ от 110 м2  посетителите на изложението могат да видят общо девет модела от актуалната гама мотоциклети BMW. Безспорната звезда на щанда е най-бързият сериен мотоциклет в света, новият BMW S 1000 RR (0-300 км/ ч за 15 сек), който във второто си поколение е още по-бърз, по-лек и още по-лесен за управление, не на последно място, защото в разработването му са участвали с обратна връзка над 1000 спортиста състезавали се с предшественика му.

Своят дебют правят и роудстерът BMW R 1200 R, който издига до ново ниво концепцията за комфорт, динамика и пригодност за дълги пътувания, характерна за роудстърите на BMW с боксерен двигател, от преди повече от 90 години с въвеждането на R32, и спортният роудстер BMW F 800 R, оборудван с Paralleltwin-двигател, който впечатлява не само със спортната си динамика и пъргавата си управляемост, но и залага на практичност, комбинирана с динамична визия.

В представянето на BMW Motorrad на първото мото изложение в България е включен и единственият мотоциклет на марката, оборудван с шестцилиндров редови двигател K 1600 GT, изложен във версия GT Sport и оборудван с функции като Traction control, отопление на седалката на водача и на мястото за пътник, аудио система, адаптивни ксенонови светлини и др. Представеният през 2014 г. S 1000 R е свързан по произход със супер спортиста S 1000 RR с мощност от 160 к.с. и функции, като асистент за смяна на предавките, динамичен контрол на окачването и автопилот се радва на огромна популярност. Шампионът в световните продажби на BMW Motorrad и най-продаван на българския пазар модел - R 1200 GS, от който през 2014 г. са продадени над 25 000 екземпляра също ще бъде представен по време на Изложението. Посетителите на Мото салон София 2015, ще могат да видят и друг модел, който се радва на голяма популярност R 90 T - пуристки, мощен и без обтекатели – такъв е BMW R nineT, който представен за юбилея „90 години BMW Motorrad”. Редуциран до най-важното, моделът въодушевява и със занаятчийския си характер и със силно емоционалното си излъчване и през изминалата година е допринесъл за 10% от продажбите на българския пазар.