fbpx Немечек България организира безплатeн “тренировъчен лагер” за студенти и IT ентусиасти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Немечек България организира безплатeн “тренировъчен лагер” за студенти и IT ентусиасти

Тримесечен “тренировъчен лагер” за студенти и IT ентусиасти на старта на кариерното си развитие организира една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас – Немечек България.

Пилотното издание на RISE започва на 13 март 2023 година, като участието ще бъде безплатно. Програмата е високо интензивна и покрива 16 технологични теми - Program Lifecycle Basics, IO, Data Structures & Algorithms, Networking and Connectivity, OOP, Multithreading, Development and Methodology, Databases, Design Patterns, UI/UX, Web App Development, Software Architecture and Design Principles, Data Science and Machine Learning, Clean Code, Front-end Development и Cloud, Infrastructure & DevOps.

Извън техническата подготовка основният приоритет на организаторите обаче е в този кратък срок участниците да получат стабилната основа, за да могат да започнат работа по реални проекти в работна среда. Това включва да развият критично мислене, умения за разрешаване на проблеми, адаптивност спрямо технологиите, прилагане на фундаменталните принципи, самостоятелност, но и работа в екип.

“Според лидерите на екипи в нашата компания, а и не само тук, най-важното при новобранците е да придобият този цялостен пакет от умения. Те ще им помогнат да знаят как да подходят, каква стратегия и инструменти да изберат, как да разпределят отговорностите и времето си, как да работят заедно, за да се справят с конкретния проект. Познаването на определена технология или програмен език безспорно са важни, но те се развиват в ход и могат да се променят, а това да си комплексен играч винаги е важно. Амбицията ни е първият RISE випуск да се дипломира точно с тези умения”, обяснява Мирослав Кошутански, Technical Lead в Немечек България и ментор в RISE.

Кандидатстването е отворено от тази седмица до 20 февруари, като първата стъпка е регистрация по документи. Във втората фаза, между 22 и 24 февруари, записалите се ще преминат през демонстрация на принципа на работа на RISE програмата – три лекции, след всяка от които ще трябва да представят решения на поставени задачи. Успешно преминалите ще бъдат поканени на интервю. Финално одобрените кандидати за първия випуск на RISE ще бъдат обявени след 3 март.

RISE ще се води от осем топ ментори от Немечек България, които от една страна имат дългогодишен професионален стаж в полето на различни технологии, и от друга - много сериозен опит с участието си в редица образователни инициативи. Проектът е създаден в сътрудничество с Филип Янков, който е основател на X8Aademy и е стратегът зад доказано успешни и резултатни образователни формати у нас.

При успешно завършване участниците ще могат директно да продължат работа на Junior позиция в Немечек България. Те ще се включат в софтуерни екипи, които са ангажирани с международни проекти. Ще запазят интеракцията с менторите си и ще могат да се възползват от опцията за гъвкаво работно време.