fbpx Нова банкова кредитна линия за бизнеса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова банкова кредитна линия за бизнеса

Нова банкова кредитна линия за бизнеса

Европейската инвестиционна банка отпуска общо 110 млн. евро на УниКредит за финансиране на инвестиционни проекти на малки и средни български компании. УниКредит Булбанк получава финансиране на стойност 60 млн. евро, а УниКредит Лизинг – 50 млн. евро.

Договорите за новите кредитни линии бяха представени официално днес от Майкъл О’Халоран, началник отдел „България, Румъния и Кипър“ от страна на Европейската инвестиционна банка, Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и Румен Иванчев, изпълнителен директор на УниКредит Лизинг.

Банката ще използва средствата, отпуснати от ЕИБ, за финансиране на инвестиционни проекти и оборотно финансиране на малки и средни предприятия. Кредитите ще бъдат отпускани за срок от 2 до 10 години, а при по-големи инфраструктурни проекти – до 15 години. Финансираните проекти следва да бъдат реализирани за период максимум до 3 години, като за общини и публични предприятия този срок е 5 години. Заемите ще се отпускат при по-ниски лихвени проценти за крайните бенефициенти.

УниКредит Лизинг ще използва кредитната линия от 50 млн. евро от Европейската инвестиционна банка за финансиране на малки и средни предприятия с по-малко от 250 служители, както и предприятия с персонал до 3000 служители.