Нова банкова кредитна линия за бизнеса

Европейската инвестиционна банка отпуска общо 110 млн. евро на УниКредит за финансиране на инвестиционни проекти на малки и средни български компании. УниКредит Булбанк получава финансиране на стойност 60 млн. евро, а УниКредит Лизинг – 50 млн. евро.

Договорите за новите кредитни линии бяха представени официално днес от Майкъл О’Халоран, началник отдел „България, Румъния и Кипър“ от страна на Европейската инвестиционна банка, Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и Румен Иванчев, изпълнителен директор на УниКредит Лизинг.

Банката ще използва средствата, отпуснати от ЕИБ, за финансиране на инвестиционни проекти и оборотно финансиране на малки и средни предприятия. Кредитите ще бъдат отпускани за срок от 2 до 10 години, а при по-големи инфраструктурни проекти – до 15 години. Финансираните проекти следва да бъдат реализирани за период максимум до 3 години, като за общини и публични предприятия този срок е 5 години. Заемите ще се отпускат при по-ниски лихвени проценти за крайните бенефициенти.

УниКредит Лизинг ще използва кредитната линия от 50 млн. евро от Европейската инвестиционна банка за финансиране на малки и средни предприятия с по-малко от 250 служители, както и предприятия с персонал до 3000 служители.

Facebook comments