fbpx Нова магистърска програма стартира есента в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова магистърска програма стартира есента в България

Магистърска програма на една от най-елитните образователни институции в света „Бокони“, Италия, стартира в България през октомври. SDA Bocconi School of Management, официално класиран от Financial Times като „шестото най-добро място в света за бизнес образование“, съвместно с Американския университет в България, №1 у нас по бизнес администрация, откриват магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“, като обучението ще се провежда изцяло в София.

България е първата страна в Източна Европа, в която SDI Bocconi открива програма. Завършилите я ще получават паралелно две дипломи – от SDA Bocconi и от АУБГ – които ще бъдат признати и в Европа, и в САЩ.

“Избрахме България, защото намерихме подходящ партньор в лицето на АУБГ. Университетът покрива всички високи стандарти на SDI Bocconi, затова е идеалният партньор.”, сподели Маурицио Далокио, бивш декан, преподавател по корпоративни финанси и директор на програмата от страна на SDA Bocconi.

Програмата „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“ ще се провежда в Център за образование и култура „Илиев“ на АУБГ в Студентски град. Програмата на италианското топ висше училище у нас ще привлича студенти от цяла Източна Европа с добре структуриран подбор на курсове, специално адаптиран към пазарите в региона. Участниците в нея ще получават знания от преподаватели-експерти на SDA Bocconi и АУБГ.