fbpx Кампанията за безопасен Интернет | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кампанията за безопасен Интернет

НетАларма, кампанията на Майкрософт за безопасен Интернет, стартира интерактивна игра, която активира тийнейджърите от София, Варна, Бургас, Плевен и Пловдив в търсене на съвети за безопасност във виртуалното пространство. Играта ще продължи до средата на месец март, а в нея могат да се включат всички желаещи да открият скритото послание на НетАларма, поставено на тайно място в съответния град. Всяка седмица първите двама „откриватели“ ще печелят специални награди, а в края на играта един от всички седмични победители ще има възможност да спечели видео игра Xbox с Kinect.

Играта, наречена „Търси в градската джунгла”, се провежда едновременно в Интернет и в офлайн среда. Идеята е да се подчертае факта, че границите между виртуалното пространство и реалния свят стават все по-размити, уточниха организаторите.

Според проучване на Майкрософт, проведено в 11 европейски държави , през 2011 г. 37% от децата са отговаряли на съобщения от непознати в интернет от любопитство, докато през 2010 г. този процент е по-висок - 46%.