fbpx „Супа от сърце“ - инициатива на Френско-българската търговска и индустриална камара | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

„Супа от сърце“ - инициатива на Френско-българската търговска и индустриална камара

Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) организира благотворителна иницатива „Супа от сърце“ в София. Целта на инициативата бе да помогне на хора в неравностойно положение в най-трудния и студен период от годината. Екипът на ФБТИК и доброволци от компаниите-членове раздадоха над 1500 порции топъл обяд на нуждаещите се в столицата.

„Това е инициатива на членовете на ФБТИК с идеята да бъдем социално-ангажирани и да помогнем на хора в нужда. Надяваме се в бъдеще кампанията да достигне до повече хора, да се развие и не просто да раздадем 1500 порции за една седмица, а да можем да помогнем на хората през цялата зима“, сподели г-н Стефан Делайе, председател на УС на ФБТИК.

Сред компаниите, които се включиха в инициативата бяха Lesaffre, Proxiad, FM, Sodexo, Edenred, Ingram Micro, Legrand, Briz-2000, BNK, Danone, Lactalis, Aetos Trading, JCDecaux, J-Point, Arte.doc, Makaroon, Nestlé, Be best. Те допринесоха за осъществяването на кампанията с доброволци, хранителни продукти, финансова помощ, реклама, печатни материали, охранителни услуги и други. За приготвянето на храната и нейното транспортиране помогнаха от кетъринг компанията Matti’D и детска кухня Furisto.

„Идеята за тази кампания се роди с надеждата да дарим топъл обяд на хора, нуждаещи се. Оказа се, че в тези зимни месеци една голяма част от хората всъщност нямат възможност да се прехранват и ние обединихме усилия и средства през ФБТИК, за да осигурим топъл обяд за нуждаещите се, които виждаме, че стават все повече и повече“, споделя Венета Писарска, член на УС на ФБТИК и генерален мениджър на Lesaffre България.

Кампанията е вдъхновена от подобна инициатива, която съществува и във Франция вече повече от 35 години – „Ресторанти от сърце“.