fbpx Новият Honda HR-V вече е с хибридно задвижване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Honda HR-V вече е с хибридно задвижване

етикети

Днес бе представен напълно новият Honda HR-V e:HEV, задвижван от високотехнологичната двумоторна хибридна технология на Honda, осигуряваща уникална комбинация от енергийна ефективност и отлична динамика. Състои се от два компактни, но мощни електромотора, свързани към 1,5-литров бензинов двигател i-VTEC с макс. мощност от 96 кВт (131 к.с.) и макс. въртящ момент от 253 Нм при 4500 об/мин. Системата e:HEV включва три възможни режима на задвижване, избирани автоматично според ситуацията.

За първи път субкомпактният SUV се присъединява към e:HEV гамата на Honda (hybrid electric vehicle) и представлява една от финалните стъпки към изпълнението на програмата за електрификация на водещите европейски модели на марката.

Когато пресъздаде HR-V, Honda си постави за цел да сътвори автомобил, съчетал уникалния дизайн с икономичност и невероятна практичност.

Разработен, за да посрещне конкретните нужди на съвременните купувачи, новият модел постига баланс между стилистиката на първокласен SUV и невероятен простор при компактни размери и лесно влизане и излизане във и от автомобила. Всичко това е осигурено от принципа на Honda за максимум за човека, минимум за машината (Man-Maximum, Machine-Minimum - M/M), фокусиран във философията, че основната цел на технологията и дизайна е да обслужва нуждите на шофьора и пътниците.

Всеки дизайнерски елемент вътре в новия HR-V създава усещане за забележителен простор и усещане за повече въздух, което сякаш свързва пътниците в купето с външния пейзаж. Всичко това е допълнено от изключителни комфорт и практичност без конкуренция в сегмента на субкомпактните автомобили от категория SUV. Съвременните и приятни на допир материали и текстури ни гарантират луксозна атмосфера.

Усещането за силна връзка със заобикалящата среда започва още с отличната видимост, постигната с многобройни подобрения. На първо място, позицията на шофьора e с 10 мм по-висока спрямо тази на предишния модел. Прозорците са проектирани така, че да пускат възможно най-много светлина, а инструменталният панел е хоризонтално ориентиран. За по-добрата видимост допринася и равната линия на капака.

Стабилизираните седалки на Honda от следващо поколение са със структурна поддръжка на възглавниците, заменила досегашните класически пружини. Тази конфигурация осигурява шофиране без умора при дълги пътувания. 

Напълно новият Honda HR-V осигурява изключителна свързаност и собственикът на автомобила с лекота има досег до всекидневието си, когато пътува. Интуитивният 9” LCD сензорен интерфейс е проектиран така, че вероятността шофьорът да се разсее е сведена до минимум. Екранът е с опростено меню с богати възможности за персонализиране, позволяващи лесен достъп до съответните функции и контроли.