fbpx Обединена българска банка е „Банка на годината“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обединена българска банка е „Банка на годината“

Асоциация „Банка на годината“ раздаде своите годишни банкови награди за 27-ми път. Церемонията събра водещи банкери, финансисти, представители на бизнеса и медиите. Обединена българска банка, част от белгийската КВС Груп, е носителят на голямата награда „Банка на годината“, присъдена от журито на Асоциация „Банка на годината“ по време на официална церемония на 3 юли 2019 г. в София. Финансовата институция беше отличена и в категория „Динамика на развитие“.
Отличията бяха приети от Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС Груп за България и главен изпълнителен директор на ОББ.

„Тази награда е признание за развитието на ОББ и пазарния ѝ успех в годината, в която успешно интегрирахме ОББ и СИБАНК в новата Обединена банка. Искам да благодаря за високия професионализъм на всички колеги в ОББ, с които постигнахме най-високи резултати сред банките на пазара именно в годината на динамични промени за нас. Радвам се, че нашата неуморна работа и неспирна воля за успех са възнаградени“, сподели г-н Андронов. Той се обърна към журито и организаторите на конкурса с благодарност за високата оценка и открои някои от основните акценти в банковия сектор като консолидацията и стриктното наблюдение от европейските финансови институции.

Критериите за оценяване в ежегодния конкурс на Асоциация „Банка на годината“ се базират на показателите в годишните отчети на банките и ясно отразяват развитието на банковия сектор. Голямата награда „Банка на годината“ е поредното признание за стратегическото развитие на ОББ след придобиването ѝ от белгийската финансова група KBC. През 2017 г. кредитният рейтинг на ОББ беше увеличен от международната рейтингова агенция Fitch до най-високото ниво за финансова институция в България ‘A-‘.

В изминалата половин година ОББ стана най-награждаваната банка в България. През януари главният изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов получи Приз „Буров“ за банково управление от фондация „Атанас Буров“, а само месец по-рано беше определен за „Банкер на годината“. В началото на годината на церемония в Лондон ОББ беше обявена от международното списание Global Finance за „Най-добра банка за търговско финансиране“ в България. Последваха и десетки награди за иновативен продукт на годината, работодателска марка и комуникации.